fbpx ...
trouwen in Oost-Vlaanderen

Trouwen in Oost-Vlaanderen: enkele unieke feestlocaties

Wil je trouwen in Oost-Vlaanderen en zoek je nog een unieke feestlocatie om je liefde te vieren? Wij zetten enkele toplocaties op een rijtje!
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Wil je trouwen in Oost-Vlaanderen? Dan heeft deze mooie provincie een resem aan prachtige trouwlocaties in diverse stijlen. Van authentieke gebouwen in het historisch centrum van Gent tot industriële panden in de glooiende beboste hellingen van De Vlaamse Ardennen. Wij maakten alvast een mooie selectie van enkele charmante trouwlocaties in Oost-Vlaanderen. Lees je mee?

  Trouwen in hartje Gent

  Wil je graag trouwen in het prachtig historisch centrum van Gent? Dan is één van deze toplocaties jou misschien wel op het lijf geschreven.

  Zaal LUX

  De eerste zaal klinkt échte Gentenaars ongetwijfeld bekend in de oren. Zaal LUX is gelegen nabij Gent Dampoort. Met hun prachtige authentieke balzaal en strakke invulling vormt deze zaal dé perfecte locatie voor jouw trouwfeest. Daarenboven is de zaal voorzien van talloze faciliteiten. Men heeft een state of art licht-en geluidssysteem, projectoren en schermen, loungemeubilair, volledig uitgeruste bar, parking en een tuin. Het meubilair kies je hier altijd volledig op maat zodat jouw feest sowieso een unieke belevenis wordt.

  De Oude Vismijn

  Altijd gedroomd van een romantisch huwelijk aan het water in het historisch centrum van Gent? Dan is de Oude Vismijn jouw ideale trouwlocatie. In dit historische pand werd vanaf de late middeleeuwen tot de jaren ’60 vis verkocht. Sinds de laatste renovatie beschikt deze prachtige locatie over 4 zalen en kan er ook gebruik gemaakt worden van het ponton, het terras en de ruime binnenkoer. Arriveren in stijl? Dit kan hier per boot. Hoe leuk is dat!

  trouwen in oost vlaanderen
  Photo credits: Tom Leuntjens Photography

  Gaston rooftop bar & restaurant

  Last but not least, is er Gaston, een verrassende feestlocatie van cateraar Coeur Catering. Een locatie die zich onderscheidt van andere locaties door hun bijzondere setting: een heerlijk ruim dakterras met een prachtig zicht op de skyline van Gent. Naast het uitnodigend dakterras, heeft Gaston ook een charmante binnenruimte met een verrassend mooi interieur. Wij zijn fan!

  Charmante kastelen in Oost-Vlaanderen

  Droom je eerder om te trouwen in Oost-Vlaanderen in een charmant kasteel? Dan is één van deze romantische kasteellocaties misschien wel dé uitgelezen locatie voor jouw huwelijk.

  Kasteel van Zwijnaarde

  Het eerste kasteel dat we graag aan jullie voorstellen is het Kasteel van Zwijnaarde. Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis en vormt het ideale decor voor jouw romantisch huwelijk. De huwelijksreceptie kan je bij mooi weer laten doorgaan in de voortuin of op de brug van het kasteel. Bij minder mooi weer kan je in de orangerie heerlijk genieten van de wintertuin met zicht op op het omliggende golfterrein en op de slotgracht met zijn fonteinen.

  Kasteel van Leeuwergem

  Laat je meeslepen door de Franse elementen van het charmante Kasteel van Leeuwergem. Dit indrukwekkende Franse kasteel dateert uit de 18e eeuw. De orangerie en het kasteel leent zich perfect als locatie voor huwelijksfeesten. Je hebt een ruim aanbod van verschillende zalen om jouw receptie, diner en dansfeest te organiseren.

  Kasteel Te Lake

  Het laatste kasteel die we voorstellen om jouw sprookjeshuwelijk in waar te maken is het Kasteel te Lake. Een prachtig kasteel in classicistische stijl, gelegen in een park van maar liefst drie hectare groot. Een lange dreef leidt je tot aan de toegangspoort van het omwalde kasteel. Het park, omringd door vijvers, vormt een oase van rust en biedt een uniek en exclusieve setting voor jouw receptie en huwelijksfeest. Heb je liever een huwelijksfeest in beperkte kring? Dan vormen de salons in rococostijl het ideale kader voor kleinere feesten of recepties.

  Stoere industriële panden in Oost-Vlaanderen

  Wil je eerder een stoere touch geven aan jouw huwelijk? Kies dan voor een industriële bruiloft in een oud fabriekspand of magazijn voor die echte wauw factor!

  Blanc Fixe

  Blanc Fixe is een authentieke loftruimte, gelegen aan de binnenkoer van de fabriek. Deze moderne industriële locatie is opgedeeld in een ruime beneden en bovenverdieping. Bij mooi weer wordt de binnenkoer omgetoverd tot een gezellige ruimte, waar je jouw gasten met een glaasje kan verwelkomen. ‘s Avonds gaan de gloeilampen aan en kan er gezellig gebabbeld worden in de oude garages. Heerlijk toch! Bovendien beschikt deze industriële feestlocatie over een geheime tuin. Denk hierbij aan een boomgaard met schapen en een pad dat je verder begeleidt naar een open plek tussen de honderdjarige dennenbomen. Dus bij mooi weer kan je jouw gepersonaliseerde ceremonie hier laten doorgaan en organiseer je jouw receptie aan de buitenbar onder het luifel.

  De Cultuurfabriek

  Een tweede industriële locatie om te trouwen in Oost-Vlaanderen is de Cultuurfabriek. Laat je gasten verrassen door de vele mogelijkheden van deze indrukwekkende oude gerenoveerde textielfabriek. Met robuust wit pleisterwerk, een industriële architectuur en veel liefde voor detail geeft deze locatie de perfecte industriële toets aan jouw locatie. De Cultuurfabriek leent zich met haar tijdloze en authentieke decor ideaal voor de organisatie van jouw receptie en huwelijksfeest, zowel binnen als buiten op de koer of in de tuin.

  trouwen in oost vlaanderen
  Photo credits: Isenoud Brouw

  De Eskimofabriek

  De Eskimofabriek is een gerenoveerde textielfabriek die met zijn industrieel karakter het ideale kader voor jouw trouwfeest kan zijn. De locatie beschikt over enkele karaktervolle zalen. Daarbovenop zijn de ruime fabriekshallen voorzien van heel wat technische snufjes, zodat jij je straks volledig kan focussen op de indeling en aankleding van deze trouwlocatie.

  Landelijke hoeves in Oost-Vlaanderen

  Kom helemaal tot rust en breng de gezelligheid in huis door te kiezen voor een landelijke hoeve in Oost-Vlaanderen. De houten balken en bakstenen muren vormen een gezellige huiselijke sfeer voor jouw huwelijksfeest.

  Hoeve Engelendael

  De eerste landelijke hoeve die we graag aan jullie voorstellen is Hoeve Engelendael. Deze locatie is prachtig gelegen in een rustig natuurgebied. De wijdse akkers en de rustieke hoeve nemen je volledig mee in een oase van rust. Volgens ons een ideale feestzaal als je op zoek bent naar een authentieke en gezellige trouwlocatie.

  Sint-Maurus-hoeve

  Een derde landelijke hoeve die we voor jou selecteerden in Oost Vlaanderen, is de Sint-Maurus-hoeve. Deze hoeve is gelegen in het landelijke groene dorpje Beke, dichtbij Gent. Doorheen de jaren is deze hoeve omgetoverd tot een perfecte feestlocatie voor jullie huwelijksfeesten. De kerkvloeren, oude recuperatiestenen, eiken gebinten in de schuur, eiken poort, de grote pilaren aan de oprit enz. zijn elementen die ons herinneren aan de geschiedenis van weleer. Kortom: een idyllische setting om te trouwen in Oost-Vlaanderen in een uniek en authentiek kader.

  Buitenhuwelijk in Oost-Vlaanderen

  Wil je toch liever trouwen in Oost-Vlaanderen in je eigen tuin of een andere unieke locatie? Dan ben je ook bij ons aan het juiste adres! Meer informatie over hoe wij jouw gezellig buitenhuwelijk tot in de puntjes organiseren en verzorgen vind je in onze blog.  Aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier.

  trouwen in oost vlaanderen
  Photo credits: Emily Smith

  Share this post

  Bedrijfsfeest, evenementiële communicatie

  5 Manieren waarop evenementiële communicatie impact heeft op de verbondenheid van uw medewerkers.

  Evenementiële communicatie kan een krachtig middel zijn om de verbondenheid van medewerkers te vergroten. Door evenementen te organiseren, creëert u een omgeving en mogelijkheid waarbij ...
  >> lees meer
  ROI van bedrijfsevenementen

  Hoe zorgen bedrijfsevenementen voor een positieve Return On Investment (ROI)?

  Bedrijfsevenementen zorgen voor een positieve return on investment (ROI) als ze goed gepland en uitgevoerd worden. In dit artikel leest u 10 strategieën die u ...
  >> lees meer
  dieetwensen

  Hoe ga ik om met de dieetwensen van mijn gasten?

  De dag van vandaag kijken we er niet meer van op als iemand bepaalde dieetwensen of -restricties heeft. Wanneer je dus een feest organiseert bestaat ...
  >> lees meer

  Originele vrijgezellenfeest activiteiten

  Staat het huwelijk van jouw vriend of vriendin bijna voor de deur? Dan is het hoog tijd om voor hen een vrijgezellenfeest te plannen! We ...
  >> lees meer
  WIT FOTOGRAFIE

  Hoe organiseer je een personeelsfeest?

  Hoe organiseer je een personeelsfeest? In deze blog geven wij jou mee met welke belangrijke aspecten je rekening moet houden.
  >> lees meer

  Welke info bezorg je de eventplanner?

  Heb je gekozen voor een eventplanner om jouw bedrijfsevenement te organiseren? Goede keuze! Maar welke info bezorg je aan de eventplanner?
  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll naar boven