...
Angela and Carl's wedding was organized by wedding planner Elegant Events

Trouwen in Oost-Vlaanderen: enkele unieke feestlocaties

Wil je trouwen in Oost-Vlaanderen? Dan heeft deze mooie provincie een resem aan prachtige trouwlocaties in diverse stijlen. Van authentieke gebouwen in het historisch centrum van Gent tot industriële panden in de glooiende beboste hellingen van De Vlaamse Ardennen. Wij maakten alvast een mooie selectie van enkele charmante trouwlocaties in Oost-Vlaanderen. Lees je mee?

Trouwen in hartje Gent

Wil je graag trouwen in het prachtig historisch centrum van Gent? Dan is één van deze toplocaties jou misschien wel op het lijf geschreven.

Zaal LUX

De eerste zaal klinkt échte Gentenaars ongetwijfeld bekend in de oren. Zaal LUX is gelegen nabij Gent Dampoort. Met hun prachtige authentieke balzaal en strakke invulling vormt deze zaal dé perfecte locatie voor jouw trouwfeest. Daarenboven is de zaal voorzien van talloze faciliteiten. Men heeft een state of art licht-en geluidssysteem, projectoren en schermen, loungemeubilair, volledig uitgeruste bar, parking en een tuin. Het meubilair kies je hier altijd volledig op maat zodat jouw feest sowieso een unieke belevenis wordt.

De Oude Vismijn

Altijd gedroomd van een romantisch huwelijk aan het water in het historisch centrum van Gent? Dan is de Oude Vismijn jouw ideale trouwlocatie. In dit historische pand werd vanaf de late middeleeuwen tot de jaren ’60 vis verkocht. Sinds de laatste renovatie beschikt deze prachtige locatie over 4 zalen en kan er ook gebruik gemaakt worden van het ponton, het terras en de ruime binnenkoer. Arriveren in stijl? Dit kan hier per boot. Hoe leuk is dat!

trouwen in oost vlaanderen
Photo credits: Tom Leuntjens Photography

Gaston rooftop bar & restaurant

Last but not least, is er Gaston, een verrassende feestlocatie van cateraar Coeur Catering. Een locatie die zich onderscheidt van andere locaties door hun bijzondere setting: een heerlijk ruim dakterras met een prachtig zicht op de skyline van Gent. Naast het uitnodigend dakterras, heeft Gaston ook een charmante binnenruimte met een verrassend mooi interieur. Wij zijn fan!

Charmante kastelen in Oost-Vlaanderen

Droom je eerder om te trouwen in Oost-Vlaanderen in een charmant kasteel? Dan is één van deze romantische kasteellocaties misschien wel dé uitgelezen locatie voor jouw huwelijk.

Kasteel van Zwijnaarde

Het eerste kasteel dat we graag aan jullie voorstellen is het Kasteel van Zwijnaarde. Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis en vormt het ideale decor voor jouw romantisch huwelijk. De huwelijksreceptie kan je bij mooi weer laten doorgaan in de voortuin of op de brug van het kasteel. Bij minder mooi weer kan je in de orangerie heerlijk genieten van de wintertuin met zicht op op het omliggende golfterrein en op de slotgracht met zijn fonteinen.

Kasteel van Leeuwergem

Laat je meeslepen door de Franse elementen van het charmante Kasteel van Leeuwergem. Dit indrukwekkende Franse kasteel dateert uit de 18e eeuw. De orangerie en het kasteel leent zich perfect als locatie voor huwelijksfeesten. Je hebt een ruim aanbod van verschillende zalen om jouw receptie, diner en dansfeest te organiseren.

Kasteel Te Lake

Het laatste kasteel die we voorstellen om jouw sprookjeshuwelijk in waar te maken is het Kasteel te Lake. Een prachtig kasteel in classicistische stijl, gelegen in een park van maar liefst drie hectare groot. Een lange dreef leidt je tot aan de toegangspoort van het omwalde kasteel. Het park, omringd door vijvers, vormt een oase van rust en biedt een uniek en exclusieve setting voor jouw receptie en huwelijksfeest. Heb je liever een huwelijksfeest in beperkte kring? Dan vormen de salons in rococostijl het ideale kader voor kleinere feesten of recepties.

Stoere industriële panden in Oost-Vlaanderen

Wil je eerder een stoere touch geven aan jouw huwelijk? Kies dan voor een industriële bruiloft in een oud fabriekspand of magazijn voor die echte wauw factor!

Blanc Fixe

Blanc Fixe is een authentieke loftruimte, gelegen aan de binnenkoer van de fabriek. Deze moderne industriële locatie is opgedeeld in een ruime beneden en bovenverdieping. Bij mooi weer wordt de binnenkoer omgetoverd tot een gezellige ruimte, waar je jouw gasten met een glaasje kan verwelkomen. ‘s Avonds gaan de gloeilampen aan en kan er gezellig gebabbeld worden in de oude garages. Heerlijk toch! Bovendien beschikt deze industriële feestlocatie over een geheime tuin. Denk hierbij aan een boomgaard met schapen en een pad dat je verder begeleidt naar een open plek tussen de honderdjarige dennenbomen. Dus bij mooi weer kan je jouw gepersonaliseerde ceremonie hier laten doorgaan en organiseer je jouw receptie aan de buitenbar onder het luifel.

De Cultuurfabriek

Een tweede industriële locatie om te trouwen in Oost-Vlaanderen is de Cultuurfabriek. Laat je gasten verrassen door de vele mogelijkheden van deze indrukwekkende oude gerenoveerde textielfabriek. Met robuust wit pleisterwerk, een industriële architectuur en veel liefde voor detail geeft deze locatie de perfecte industriële toets aan jouw locatie. De Cultuurfabriek leent zich met haar tijdloze en authentieke decor ideaal voor de organisatie van jouw receptie en huwelijksfeest, zowel binnen als buiten op de koer of in de tuin.

trouwen in oost vlaanderen
Photo credits: Isenoud Brouw

De Eskimofabriek

De Eskimofabriek is een gerenoveerde textielfabriek die met zijn industrieel karakter het ideale kader voor jouw trouwfeest kan zijn. De locatie beschikt over enkele karaktervolle zalen. Daarbovenop zijn de ruime fabriekshallen voorzien van heel wat technische snufjes, zodat jij je straks volledig kan focussen op de indeling en aankleding van deze trouwlocatie.

Landelijke hoeves in Oost-Vlaanderen

Kom helemaal tot rust en breng de gezelligheid in huis door te kiezen voor een landelijke hoeve in Oost-Vlaanderen. De houten balken en bakstenen muren vormen een gezellige huiselijke sfeer voor jouw huwelijksfeest.

Hoeve Engelendael

De eerste landelijke hoeve die we graag aan jullie voorstellen is Hoeve Engelendael. Deze locatie is prachtig gelegen in een rustig natuurgebied. De wijdse akkers en de rustieke hoeve nemen je volledig mee in een oase van rust. Volgens ons een ideale feestzaal als je op zoek bent naar een authentieke en gezellige trouwlocatie.

Sint-Maurus-hoeve

Een derde landelijke hoeve die we voor jou selecteerden in Oost Vlaanderen, is de Sint-Maurus-hoeve. Deze hoeve is gelegen in het landelijke groene dorpje Beke, dichtbij Gent. Doorheen de jaren is deze hoeve omgetoverd tot een perfecte feestlocatie voor jullie huwelijksfeesten. De kerkvloeren, oude recuperatiestenen, eiken gebinten in de schuur, eiken poort, de grote pilaren aan de oprit enz. zijn elementen die ons herinneren aan de geschiedenis van weleer. Kortom: een idyllische setting om te trouwen in Oost-Vlaanderen in een uniek en authentiek kader.

Buitenhuwelijk in Oost-Vlaanderen

Wil je toch liever trouwen in Oost-Vlaanderen in je eigen tuin of een andere unieke locatie? Dan ben je ook bij ons aan het juiste adres! Meer informatie over hoe wij jouw gezellig buitenhuwelijk tot in de puntjes organiseren en verzorgen vind je in onze blog.  Aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier.

trouwen in oost vlaanderen
Photo credits: Emily Smith