fbpx ...
Wat doet een weddingplanner?

Wat doet een weddingplanner?

Trouwen is een unieke belevenis, maar het vraagt veel organisatietalent en tijd om jouw droomhuwelijk tot werkelijkheid te brengen. Tijd die je misschien niet hebt of liever besteedt aan hobby’s of quality time met je verloofde, vrienden of familie. En dan komt de hulp van een weddingplanner enorm van pas.
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Trouwen is een unieke belevenis, maar het vraagt veel organisatietalent en tijd om jouw droomhuwelijk tot werkelijkheid te brengen. Tijd die je misschien niet hebt of liever besteedt aan hobby’s of quality time met je verloofde, vrienden of familie. En dan komt de hulp van een weddingplanner enorm van pas. Hij of zij wordt je partner in crime die alles voor je opvolgt en je volledig ontzorgt tijdens de voorbereidingsperiode van jouw huwelijk alsook op jouw huwelijksdag zelf. Maar misschien denk je nu: wat is een weddingplanner eigenlijk en wat kan je van die persoon verwachten? In deze blog geef ik je graag een betere kijk op alle uiteenlopende taken en voordelen van een weddingplanner.

  Wat is een weddingplanner?

  Een weddingplanner organiseert jouw droomfeest van A-Z en zorgt ervoor dat er geen details over het hoofd worden gezien. Hij of zij communiceert met je feestlocatie, regelt de catering, drukwerk, decoratie, bloemen,… en dit in functie van jouw budget. Je wedding planner is uiteraard ook aanwezig op jouw huwelijksdag om alles vlot te laten verlopen zodat je volop kan relaxen en genieten. Ook na je huwelijksdag verzorgt jouw weddingplanner de opvolging zodat je heerlijk kan nagenieten.

  Wat doet een weddingplanner?
  Photo credits: Inge Vandenbroek Fotografie

  Wat doet een weddingplanner?

  1. Meer quality time bieden

  Als weddingplanner bieden we jou en je partner graag wat meer quality time. Laat het zoekwerk aan ons over. We maken graag een portfolio met verschillende huwelijksleveranciers die binnen jullie budget en stijl passen, zodat jullie enkel hieruit nog een keuze hoeven te maken.

  2. Ontzorgen en ondersteunen

  Eén van de belangrijkste redenen om een weddingplanner onder de arm te nemen, is om volledig ontzorgd te worden. Jij kan volop toeleven naar de mooiste dag van je leven zonder zorgen en stress dankzij de professionaliteit, ervaring en het uitgebreid netwerk aan professionele huwelijkleveranciers van jouw weddingplanner.

  3. Originele ideeën

  Je weddingplanner is altijd up-to-date betreffende de laatste wedding trends (bruidsmodetrends, kleur van het jaar, cateringmogelijkheden, nieuwe feestlocaties, etc.). Hij of zij heeft leuke en originele ideeën om een rode draad doorheen jouw huwelijk te creëren zodat jouw huwelijksdag persoonlijk, uniek en onvergetelijk wordt.

  Wat doet een weddingplanner?
  Photo credits: Anouk Fotografeert

  4. Jouw partner in crime

  Je weddingplanner is jouw partner in crime en staat steeds aan jouw zijde tijdens de voorbereidingen van jullie huwelijk, alsook op de dag zelf. Al jouw vragen of twijfels kan je met hem of haar delen. Jullie gaan samen brainstormen, inspiratie opdoen en hij of zij helpt je met het doorhakken van knopen als je dat zelf moeilijk vindt.

  5. Het aanspreekpunt op je huwelijksdag

  Voor elk huwelijk wordt steeds een duidelijk en nauwkeurig uitgewerkt draaiboek opgemaakt. In zo’n draaiboek vind je het tijdschema, alle belangrijke contactpersonen, een plattegrond van de ceremonie- en/of feestlocatie, het menu, eventuele dieetrestricties etc. terug. Een professionele weddingplanner laat echt niets aan het toeval over.

  Op jullie huwelijksdag houdt jouw weddingplanner de hele dag door het tijdschema nauwlettend in de gaten. De weddingplanner is het directe aanspreekpunt voor alle huwelijksleveranciers, maar ook voor al jouw gasten. Vrienden en familie die graag een verrassingsspeech of -act op jouw huwelijksdag organiseren kunnen hier ook voor terecht bij jouw weddingplanner. Ben je daar echter geen grote fan van, dan kan je dit aangeven aan jouw weddingplanner en kan hij of zij dit op een vriendelijke manier overbrengen aan jouw gasten.

  Wat doet een weddingplanner?
  Photo credits: Tom Leuntjens Photography

  Hoe gaat een weddingplanner te werk?

  Een wedding planner leert je in eerste instantie graag persoonlijk kennen, zodat hij of zij jullie uniek verhaal en stijl als koppel begrijpt. Na een eerste kennismakingsgesprek, maakt hij of zij een voorstel op die aansluit bij jouw wensen en noden. Als het goed klikt, onderteken je een contract en gaat de weddingplanner voor jullie aan de slag om stap voor stap jullie droomhuwelijk tot werkelijkheid te brengen.

  Share this post

  dieetwensen

  Hoe ga ik om met de dieetwensen van mijn gasten?

  De dag van vandaag kijken we er niet meer van op als iemand bepaalde dieetwensen of -restricties heeft. Wanneer je dus een feest organiseert bestaat de kans dat je voor enkele gasten rekening zal moeten houden met bepaalde voedingswensen. In deze blog vertellen we jou hoe je dit het best aanpakt en communiceert naar jouw cateraar.

  >> lees meer

  Originele vrijgezellenfeest activiteiten

  Staat het huwelijk van jouw vriend of vriendin bijna voor de deur? Dan is het hoog tijd om voor hen een vrijgezellenfeest te plannen! We kennen allemaal de stadsspelletjes of het uitgaan met de vrienden of vriendinnen om de laatste dagen of weken als niet-getrouwde te vieren. Maar wil je de bruid of bruidegom verrassen met een originele activiteit? Lees dan zeker verder, want in deze blog geven wij jou enkele leuke alternatieve activiteiten.

  >> lees meer
  WIT FOTOGRAFIE

  Hoe organiseer je een personeelsfeest?

  Hoe organiseer je een personeelsfeest? In deze blog geven wij jou mee met welke belangrijke aspecten je rekening moet houden.

  >> lees meer

  Welke info bezorg je de eventplanner?

  Heb je gekozen voor een eventplanner om jouw bedrijfsevenement te organiseren? Goede keuze! Maar welke info bezorg je aan de eventplanner?

  >> lees meer

  Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?

  Bloemen op een huwelijk? Voor velen een absolute must. Van het bruidsboeket en bloemen voor de bruidssuite tot de prachtige florale aankleding van je ceremonie- en feestlocatie. Bloemen zorgen voor een ware streling van het oog en maken het geheel toch altijd iets feestelijker en gezelliger. Maar wat doe je nu met al die bloemen na je grote dag? Wij geven jou graag enkele tips en ideeën!

  >> lees meer
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll naar boven