fbpx
Wat doet een weddingplanner?

Wat doet een weddingplanner?

Trouwen is een unieke belevenis, maar het vraagt veel organisatietalent en tijd om jouw droomhuwelijk tot werkelijkheid te brengen. Tijd die je misschien niet hebt of liever besteedt aan hobby’s of quality time met je verloofde, vrienden of familie. En dan komt de hulp van een weddingplanner enorm van pas.
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Trouwen is een unieke belevenis, maar het vraagt veel organisatietalent en tijd om jouw droomhuwelijk tot werkelijkheid te brengen. Tijd die je misschien niet hebt of liever besteedt aan hobby’s of quality time met je verloofde, vrienden of familie. En dan komt de hulp van een weddingplanner enorm van pas. Hij of zij wordt je partner in crime die alles voor je opvolgt en je volledig ontzorgt tijdens de voorbereidingsperiode van jouw huwelijk alsook op jouw huwelijksdag zelf. Maar misschien denk je nu: wat is een weddingplanner eigenlijk en wat kan je van die persoon verwachten? In deze blog geef ik je graag een betere kijk op alle uiteenlopende taken en voordelen van een weddingplanner.

  Wat is een weddingplanner?

  Een weddingplanner organiseert jouw droomfeest van A-Z en zorgt ervoor dat er geen details over het hoofd worden gezien. Hij of zij communiceert met je feestlocatie, regelt de catering, drukwerk, decoratie, bloemen,… en dit in functie van jouw budget. Je wedding planner is uiteraard ook aanwezig op jouw huwelijksdag om alles vlot te laten verlopen zodat je volop kan relaxen en genieten. Ook na je huwelijksdag verzorgt jouw weddingplanner de opvolging zodat je heerlijk kan nagenieten.

  Wat doet een weddingplanner?
  Photo credits: Inge Vandenbroek Fotografie

  Wat doet een weddingplanner?

  1. Meer quality time bieden

  Als weddingplanner bieden we jou en je partner graag wat meer quality time. Laat het zoekwerk aan ons over. We maken graag een portfolio met verschillende huwelijksleveranciers die binnen jullie budget en stijl passen, zodat jullie enkel hieruit nog een keuze hoeven te maken.

  2. Ontzorgen en ondersteunen

  Eén van de belangrijkste redenen om een weddingplanner onder de arm te nemen, is om volledig ontzorgd te worden. Jij kan volop toeleven naar de mooiste dag van je leven zonder zorgen en stress dankzij de professionaliteit, ervaring en het uitgebreid netwerk aan professionele huwelijkleveranciers van jouw weddingplanner.

  3. Originele ideeën

  Je weddingplanner is altijd up-to-date betreffende de laatste wedding trends (bruidsmodetrends, kleur van het jaar, cateringmogelijkheden, nieuwe feestlocaties, etc.). Hij of zij heeft leuke en originele ideeën om een rode draad doorheen jouw huwelijk te creëren zodat jouw huwelijksdag persoonlijk, uniek en onvergetelijk wordt.

  Wat doet een weddingplanner?
  Photo credits: Anouk Fotografeert

  4. Jouw partner in crime

  Je weddingplanner is jouw partner in crime en staat steeds aan jouw zijde tijdens de voorbereidingen van jullie huwelijk, alsook op de dag zelf. Al jouw vragen of twijfels kan je met hem of haar delen. Jullie gaan samen brainstormen, inspiratie opdoen en hij of zij helpt je met het doorhakken van knopen als je dat zelf moeilijk vindt.

  5. Het aanspreekpunt op je huwelijksdag

  Voor elk huwelijk wordt steeds een duidelijk en nauwkeurig uitgewerkt draaiboek opgemaakt. In zo’n draaiboek vind je het tijdschema, alle belangrijke contactpersonen, een plattegrond van de ceremonie- en/of feestlocatie, het menu, eventuele dieetrestricties etc. terug. Een professionele weddingplanner laat echt niets aan het toeval over.

  Op jullie huwelijksdag houdt jouw weddingplanner de hele dag door het tijdschema nauwlettend in de gaten. De weddingplanner is het directe aanspreekpunt voor alle huwelijksleveranciers, maar ook voor al jouw gasten. Vrienden en familie die graag een verrassingsspeech of -act op jouw huwelijksdag organiseren kunnen hier ook voor terecht bij jouw weddingplanner. Ben je daar echter geen grote fan van, dan kan je dit aangeven aan jouw weddingplanner en kan hij of zij dit op een vriendelijke manier overbrengen aan jouw gasten.

  Wat doet een weddingplanner?
  Photo credits: Tom Leuntjens Photography

  Hoe gaat een weddingplanner te werk?

  Een wedding planner leert je in eerste instantie graag persoonlijk kennen, zodat hij of zij jullie uniek verhaal en stijl als koppel begrijpt. Na een eerste kennismakingsgesprek, maakt hij of zij een voorstel op die aansluit bij jouw wensen en noden. Als het goed klikt, onderteken je een contract en gaat de weddingplanner voor jullie aan de slag om stap voor stap jullie droomhuwelijk tot werkelijkheid te brengen.

  Share this post

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on pinterest
  Share on print
  Share on email
  something new

  “Something old, something new, something borrowed and something blue” – tips om deze in jouw huwelijk te verwerken

  Het rijmpje “Something old, something new, something borrowed, something blue and a sixpence in her shoe” zal je waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken.

  >> lees meer
  Trouwen in West-Vlaanderen

  Trouwen in West-Vlaanderen: enkele unieke feestlocaties

  Wil je trouwen in West-Vlaanderen? Dan heeft deze gezellige provincie een groot aanbod aan unieke trouwlocaties in verschillende stijlen. Jullie liefde vieren samen met jullie familie en vrienden tussen de West-Vlaamse polders en de pittoreske gebouwen, was nog nooit zo romantisch.

  >> lees meer
  communiefeest of lentefeest

  Communiefeest of lentefeest organiseren?

  Heb je een communiefeest of lentefeest in ’t verschiet voor je kleine spruit dit jaar? Dan is het nu de ideale moment om te beginnen plannen.

  >> lees meer
  Wat doet een weddingplanner?

  Wat doet een weddingplanner?

  Trouwen is een unieke belevenis, maar het vraagt veel organisatietalent en tijd om jouw droomhuwelijk tot werkelijkheid te brengen. Tijd die je misschien niet hebt of liever besteedt aan hobby’s of quality time met je verloofde, vrienden of familie. En dan komt de hulp van een weddingplanner enorm van pas.

  >> lees meer

  5 ideeën voor jouw trouwjurk na je huwelijk

  Het huwelijk was adembenemend en wellicht was één van de mooiste momenten de ‘first look’. Het moment waarop hij jou voor het eerst zag in je trouwjurk. Een herinnering die je voor de rest van je dagen meedraagt. Maar wat doe je nu eigenlijk met je trouwjurk na je huwelijksdag? Wij vonden 5 leuke ideeën voor jouw trouwjurk na je huwelijk.  Maar wat doe je nu eigenlijk met je trouwjurk na je huwelijksdag? Wij vonden 5 leuke ideeën voor jouw trouwjurk na je huwelijk.  

  >> lees meer

  De 8 belangrijkste bruidsmodetrends voor 2020

  Vorig week vond de Barcelona Bridal Fashion week plaats waar de bruidsmodetrends voor volgend jaar (2020) zijn onthuld. Wat was er trending op de catwalk? Wij zetten voor jou graag de acht belangrijkste bruidsmodetrends op een rijtje.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll to Top