...
Wat doet een weddingplanner?

Wat doet een weddingplanner?

Trouwen is een unieke belevenis, maar het vraagt veel organisatietalent en tijd om jouw droomhuwelijk tot werkelijkheid te brengen. Tijd die je misschien niet hebt of liever besteedt aan hobby’s of quality time met je verloofde, vrienden of familie. En dan komt de hulp van een weddingplanner enorm van pas. Hij of zij wordt je partner in crime die alles voor je opvolgt en je volledig ontzorgt tijdens de voorbereidingsperiode van jouw huwelijk alsook op jouw huwelijksdag zelf. Maar misschien denk je nu: wat is een weddingplanner eigenlijk en wat kan je van die persoon verwachten? In deze blog geef ik je graag een betere kijk op alle uiteenlopende taken en voordelen van een weddingplanner.

Wat is een weddingplanner?

Een weddingplanner organiseert jouw droomfeest van A-Z en zorgt ervoor dat er geen details over het hoofd worden gezien. Hij of zij communiceert met je feestlocatie, regelt de catering, drukwerk, decoratie, bloemen,… en dit in functie van jouw budget. Je wedding planner is uiteraard ook aanwezig op jouw huwelijksdag om alles vlot te laten verlopen zodat je volop kan relaxen en genieten. Ook na je huwelijksdag verzorgt jouw weddingplanner de opvolging zodat je heerlijk kan nagenieten.

Wat doet een weddingplanner?
Photo credits: Inge Vandenbroek Fotografie

Wat doet een weddingplanner?

1. Meer quality time bieden

Als weddingplanner bieden we jou en je partner graag wat meer quality time. Laat het zoekwerk aan ons over. We maken graag een portfolio met verschillende huwelijksleveranciers die binnen jullie budget en stijl passen, zodat jullie enkel hieruit nog een keuze hoeven te maken.

2. Ontzorgen en ondersteunen

Eén van de belangrijkste redenen om een weddingplanner onder de arm te nemen, is om volledig ontzorgd te worden. Jij kan volop toeleven naar de mooiste dag van je leven zonder zorgen en stress dankzij de professionaliteit, ervaring en het uitgebreid netwerk aan professionele huwelijkleveranciers van jouw weddingplanner.

3. Originele ideeën

Je weddingplanner is altijd up-to-date betreffende de laatste wedding trends (bruidsmodetrends, kleur van het jaar, cateringmogelijkheden, nieuwe feestlocaties, etc.). Hij of zij heeft leuke en originele ideeën om een rode draad doorheen jouw huwelijk te creëren zodat jouw huwelijksdag persoonlijk, uniek en onvergetelijk wordt.

Wat doet een weddingplanner?
Photo credits: Anouk Fotografeert

4. Jouw partner in crime

Je weddingplanner is jouw partner in crime en staat steeds aan jouw zijde tijdens de voorbereidingen van jullie huwelijk, alsook op de dag zelf. Al jouw vragen of twijfels kan je met hem of haar delen. Jullie gaan samen brainstormen, inspiratie opdoen en hij of zij helpt je met het doorhakken van knopen als je dat zelf moeilijk vindt.

5. Het aanspreekpunt op je huwelijksdag

Voor elk huwelijk wordt steeds een duidelijk en nauwkeurig uitgewerkt draaiboek opgemaakt. In zo’n draaiboek vind je het tijdschema, alle belangrijke contactpersonen, een plattegrond van de ceremonie- en/of feestlocatie, het menu, eventuele dieetrestricties etc. terug. Een professionele weddingplanner laat echt niets aan het toeval over.

Op jullie huwelijksdag houdt jouw weddingplanner de hele dag door het tijdschema nauwlettend in de gaten. De weddingplanner is het directe aanspreekpunt voor alle huwelijksleveranciers, maar ook voor al jouw gasten. Vrienden en familie die graag een verrassingsspeech of -act op jouw huwelijksdag organiseren kunnen hier ook voor terecht bij jouw weddingplanner. Ben je daar echter geen grote fan van, dan kan je dit aangeven aan jouw weddingplanner en kan hij of zij dit op een vriendelijke manier overbrengen aan jouw gasten.

Wat doet een weddingplanner?
Photo credits: Tom Leuntjens Photography

Hoe gaat een weddingplanner te werk?

Een wedding planner leert je in eerste instantie graag persoonlijk kennen, zodat hij of zij jullie uniek verhaal en stijl als koppel begrijpt. Na een eerste kennismakingsgesprek, maakt hij of zij een voorstel op die aansluit bij jouw wensen en noden. Als het goed klikt, onderteken je een contract en gaat de weddingplanner voor jullie aan de slag om stap voor stap jullie droomhuwelijk tot werkelijkheid te brengen.