...

Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?

Bloemen op een huwelijk? Voor velen een absolute must. Van het bruidsboeket en bloemen voor de bruidssuite tot de prachtige florale aankleding van je ceremonie- en feestlocatie. Bloemen zorgen voor een ware streling van het oog en maken het geheel toch altijd iets feestelijker en gezelliger. Maar wat doe je nu met al die bloemen na je grote dag? Wij geven jou graag enkele tips en ideeën!

Bloemen zijn mooi. Bloemen zijn prachtig! Dus horen ze absoluut ook bij jouw huwelijksdag. En uiteraard kan je altijd wat bloemetjes voor jullie zelf mee naar huis nemen om lekker na te genieten van jullie huwelijksdag, maar ze allemaal een tweede leven geven in jullie huis? Dat zou logistiek een hele uitdaging worden en misschien wel een beetje van het goede te veel :). Maar ze dan maar weggooien? Nee! Dat nu ook weer niet! Misschien kan je boeketjes meegeven als leuke bedankjes voor jullie gasten? Misschien kan je bloemist ze brengen naar een woonzorgcentrum om de bewoners daar verder te laten genieten? Hieronder geven we graag een overzicht van enkele leuke ideeën.

Het boeket hoekje

Op het einde van jullie huwelijksdag jullie gasten bedanken is altijd een goed idee! En waarom dan niet (een deel) van jullie bloemen meegeven aan jullie gasten? Creëer een mooi aangeklede tafel dicht bij de uitgang waar alle boeketjes mooi gepresenteerd staan. Verduidelijk eventueel op een krijt- of acrylbord dat gasten de boeketjes mogen meenemen bij het verlaten van het feest. Voor hen is het alvast een mooi aandenken aan jullie gezellige trouwdag.

Hoe ga je te werk?

  • Vraag jouw bloemist of hij/zij jouw bloemstukjes op voorhand kan binden in kleine boeketjes en voorzie wat aluminiumfolie waarmee gasten de steeltjes van hun boeketje kunnen verpakken.
  • Of geef je bloemen mee in vaasjes aan jouw gasten. Let wel, indien je vaasjes huurt bij een verhuurbedrijf of bloemist, kan je deze uiteraard niet meegeven. Een tip hier kan zijn om zelf een heel aantal glazen bokalen te verzamelen en jouw wedding planner te vragen of hij/zij die wil omwisselen van vaasje na het avondmaal.
Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?
Photo credits: Belgrave Cresent

Bewaren

Droogbloemen zijn helemaal in! Je ziet ze overal opduiken. Ze zijn dan ook de ideale oplossing om je bloemen of bruidsboeket voor een veel langere tijd bij te houden dan wanneer je kiest voor verse bloemen.

Koos je toch voor verse bloemen? Dan kan je je bruidsboeket laten (vries)drogen. Dit kan je laten doen door iemand die hierin gespecialiseerd is, zoals je bloemist. Pas op: laat hen dit wel op voorhand weten. Maar je kan ook zelf aan de slag. De makkelijkste manier om jouw boeket te drogen is om deze ondersteboven te hangen op een donkere, goed geventileerde en droge plek. Als je wil dat je bloemen hun kleur zo goed mogelijk behouden, doe dit dan zeker op een donkere plaats.
(tip: je kan het boeket in een mooi kader steken en ophangen)

Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?
Photo credits: Arabia Weddings

Hergebruiken

Nadat je je bloemen hebt gedroogd kan je het boeket een mooie plaats geven bij je thuis of je kan ze hergebruiken op een originele manier! Zo kan je bijvoorbeeld een onderzetter laten maken uit epoxy en jouw droogbloemen hier aan toevoegen om ze een originele en persoonlijke toets te geven. Leuk hé!?

Hoe ga je aan de slag? Wel, je kan dit uiteraard laten doen, maar je kan ook zelf aan de slag en je creatieve zelf nog eens de vrije loop laten gaan! Have fun.

Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?
Photo credits: Summer Girl Design

Potpourri

Potpourri, we kennen het allemaal! Een potje mooie droge bloemen die een sublieme geur afgeven. Heerlijk! Ook met jouw huwelijksbloemen en/of bruidsboeket kan je aan de slag om potpourri te maken. Ben je graag creatief bezig en heb je na jouw huwelijk wat tijd om aan de slag te gaan met je bloemen? Dan kan je dus zelf je potpourri maken. Kies één of meerdere geurtjes die je top vind en ga aan de slag! Heb je na het proces te veel potpourri in huis? Misschien leuk om die achteraf als bedankje nog aan jullie gasten te bezorgen, of dichte familieleden en vrienden ermee te bedanken.

Een goed doel

Bloemen fleuren op. Bloemen maken gelukkig. Dus het is ook leuk als je ze voor een goed doel kan inzetten. Zo kan je jouw bloemstukjes of bloemboeketjes bijvoorbeeld schenken aan een woonzorgcentrum. Zo geef je je bloemen een tweede thuis en maak je er de bewoners en werknemers heel gelukkig mee.