...
Huwelijksaanzoek

Tips voor een origineel huwelijksaanzoek

Ben je klaar om dé vraag te stellen? Maar ben je nog op zoek naar het perfecte huwelijksaanzoek dat jouw geliefde helemaal omver blaast? Lees dan deze 6 tips om de clichés te doorbreken en een origineel huwelijksaanzoek te plannen dat jouw partner nooit zal vergeten!

Huwelijksaanzoek tijdens een fotoshoot

Een huwelijksaanzoek tijdens een fotoshoot is de perfecte manier om deze speciale gebeurtenis vast te leggen. Geef jouw geliefde daarom een romantische koppelshoot cadeau voor een speciale gelegenheid of zomaar, omdat je jouw partner heel graag ziet.

Hebben jullie een datum vastgeprikt? Breng de fotograaf dan op de hoogte van jouw plannen en vertel hem of haar hoe jij het concreet ziet. Misschien hebben ze nog bijkomende tips of ideetjes, of kunnen ze jou in contact brengen met andere leuke partners die jouw huwelijksaanzoek kunnen personaliseren of mee helpen opfleuren. De foto’s zullen jullie alvast een prachtige herinnering bezorgen aan dit bijzonder moment. Je kan ze achteraf laten inkaderen en een plaatsje geven in jullie huis, in een fotoboek plakken om later aan jullie kinderen te tonen of jullie kunnen de foto’s van het huwelijksaanzoek gebruiken voor jullie Save The Dates, trouwuitnodigingen of de huwelijkswebsite die jullie straks naar al jullie genodigden versturen.

Als je partner veel waarde hecht aan tastbare herinneringen is dit zeker en vast een huwelijksaanzoek waarmee je zal scoren!

Trip down memory lane

Let’s go back in time… En denk terug aan die allereerste momenten samen.

Leerden jullie elkaar kennen tijdens een gezellige date in het park? Of op het strand of tijdens een reis? Haal jullie favoriete herinneringen op door naar de plek te rijden waar jullie elkaar voor het eerst ontmoetten en blinddoek je partner om het verrassingseffect nog groter te maken. Organiseer op deze plek een romantische setting met alles er op en eraan. Voorzie een picknickdekentje, heel veel kaarsjes en zorg voor lekkere hapjes en drankjes. Speel jullie favoriete muziek af en praat over the good old days

Als de sfeer er al goed in zit, is het tijd om jouw partner op te warmen met complimentjes. Dompel hem of haar onder met jouw lieve woorden en denk terug aan het bijzondere moment dat jullie voor het eerst in elkaars ogen keken, de eerste woorden die jullie tegen elkaar zeiden en het moment dat jullie halsoverkop verliefd werden… Misschien heb je zelfs nog liefdesbriefjes, cadeautjes of souvenirs liggen uit die tijd? Neem ze dan zeker mee en denk samen terug aan die mooie tijden die jullie al hebben meegemaakt.

Wanneer de romantiek in de lucht hangt en het gevoel van nostalgie het helemaal over neemt, is het tijd om te ‘shinen’ en jouw partner de grote vraag te stellen. Een enorm bijzonder moment op de plaats waar jullie liefdesverhaal begon.

huwelijksaanzoek

 

Cosy at home

Misschien zijn jullie echte huismussen en ben je op zoek naar een origineel huwelijksaanzoek dat je gewoon gezellig van thuis uit kan doen? Dat is perfect mogelijk!

Plan een romantische avond vol verrassingen. Zorg dat jouw partner even het huis uit is zodat je tijd hebt om het hele huis te decoreren met kaarsjes, bloemen en rozenblaadjes om het zo romantisch mogelijk te maken.

Stippel met die rozenblaadjes of kaarsjes een parcours uit doorheen jullie huis. Dat parcours moet jouw partner straks leiden naar de verschillende stops waar je telkens een nieuwe verrassing hebt. Bijvoorbeeld: Bij stop 1 lees je een zelfgeschreven liefdesgedicht voor, bij stop 2 heb je enkele fotoalbums van jullie gezamenlijke reizen uitgestald, bij stop 3 leg je haar favoriete lied op en doen jullie een dansje, bij stop 4 bekijken jullie grappige filmpjes van jullie samen, bij stop 5 genieten jullie van een heerlijke diner, bij stop 5 genieten jullie van een warm bad met een flesje bubbels, enz.

De eindstop is uiteraard de kers op de taart, waarbij jij jouw partner verrast en op de knie gaat met de boodschap: “Wil jij met me trouwen?”

huwelijksaanzoek

Huwelijksaanzoek tijdens een feestje

Zijn jullie échte mensen mensen? Genieten jullie enorm van het samen zijn met vrienden en familie? Wat is er dan leuker dan een huwelijksaanzoek te organiseren tijdens een feestje? Let’s do this!

Kies een datum (misschien jullie anniversary datum of een andere speciale gelegenheid) en organiseer een feestje waarbij al jullie vrienden en familie worden uitgenodigd. Samen met enkele beste vrienden bereid je een act voor waar jouw partner uiteraard niets van af weet.

Op de avond van jullie feestje klinkt plots jouw partner’s favoriete dance song en wordt het hele publiek verrast door de flashmob die jij met je vrienden voorbereidde. Jullie dragen allen een witte T-shirt met een letter op de voorzijde en dansen door elkaar heen. Tegen het einde van het liedje gaan jullie allen op een rijtje staan en wordt de boodschap meteen duidelijk: ‘Marry me?’. Verrassing, originaliteit en fun gegarandeerd!

Engaged at the movies

Als jullie eerste date een gezellig bioscoopbezoekje was, dan is dit het perfecte huwelijksaanzoek!

Jullie gaan samen naar een leuke film kijken in de bioscoop en trakteren jullie zelf op een grote doos popcorn. Heerlijk! Als de film gedaan is blijven jullie nog even keuvelen en nagenieten van de film. Eénmaal de meeste mensen de zaal uit zijn, speelt er zich plots een compilatiefilmpje af die je zelf creëerde. Een filmpje van al jullie favoriete momenten samen. Erna haal je die ring boven en vraag je jouw partner: “Wil je met me trouwen?”. Kippenvelmoment verzekerd!

Houdt jouw partner niet van een publieke tentoonstelling? Zorg dan effectief dat alle andere mensen al de zaal uit zijn en kies eerder voor een kleinere bioscoop in plaats van een grote bioscoop.

Huwelijksaanzoek in de bergen

Zijn jullie een avontuurlijk koppel? Gaan jullie graag hiken in de bergen? Neem je partner dan mee op avontuur en organiseer een stevige bergwandeling tijdens jullie reis.

Het bereiken van de bergtop is sowieso een hoogtepunt op zich, maar wanneer je je geliefde hier ten huwelijk vraagt is de beleving echt onvergetelijk!

Maak er een echte uitputtingsslag van waar jullie natuurlijk allebei van genieten. Na lang zwoegen, puffen en zweten bereiken jullie de top van de berg waar jullie zo naar uitkeken. Yes, we did it! Jullie worden beloond met een prachtig uitzicht op het berggebied en bekomen even van de wandeling.

Time for pictures! Maak enkele mooie foto’s van het uitzicht en indien mogelijk, vraag een ander koppel of ze enkele foto’s van jullie samen willen nemen. Jullie poseren voor de foto met het mooie uitzicht. Wanneer jouw partner het niet verwacht ga je op de knieën, haal je die prachtige ring tevoorschijn en vraag je jouw geliefde ten huwelijk. Succes verzekerd én de foto’s zijn een fantastische herinnering om later op terug te blikken.

huwelijksaanzoek