fbpx ...
Trouwen in West-Vlaanderen

Trouwen in West-Vlaanderen: enkele unieke feestlocaties

Wil je trouwen in West-Vlaanderen? Dan heeft deze gezellige provincie een groot aanbod aan unieke trouwlocaties in verschillende stijlen. Jullie liefde vieren samen met jullie familie en vrienden tussen de West-Vlaamse polders en de pittoreske gebouwen, was nog nooit zo romantisch.
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Wil je trouwen in West-Vlaanderen? Dan heeft deze gezellige provincie een groot aanbod aan unieke trouwlocaties in verschillende stijlen. Jullie liefde vieren samen met jullie familie en vrienden tussen de West-Vlaamse polders en de pittoreske gebouwen, was nog nooit zo romantisch. Denk je er aan om te trouwen in een authentiek kasteel, een landelijke hoeve of toch liever in een stoer industrieel pand? Wij maakten alvast een lijst van enkele toplocaties binnen deze categorieën.

  Authentieke kastelen in West-Vlaanderen

  Een kasteelhuwelijk bezorgt je romantische taferelen en de feeërieke waar je altijd al van droomde.

  Kasteel van Moerkerke

  Als je graag op zo’n romantische locatie aan het water wil trouwen in West-Vlaanderen dan is het Kasteel van Moerkerke misschien wel helemaal jouw ding. Dit kasteel, gelegen in Moerkerke-Damme, is een unieke feestlocatie met een rijke geschiedenis in een stijlvol jasje. Hun getalenteerde chef-kok zorgt telkens opnieuw voor verse en lokale topgerechten om heerlijk van te smullen.

  Kasteel van Ingelmunster

  Een andere prachtige kasteellocatie om te trouwen in West-Vlaanderen is het Kasteel van Ingelmunster. Met hun sprookjeslook stralen zij veel klasse en romantiek uit. Het kasteel werkt samen met enkele vaste huwelijksleveranciers uit West-Vlaanderen. Dit zorgt ervoor dat iedereen zowel voor als achter de schermen perfect op elkaar inspeelt.

  trouwen in West-Vlaanderen
  Kasteel van Ingelmunster

  Kasteel van Loppem

  Ten derde stellen wij het Kasteel van Loppem voor. Dit kasteel kan je zien als één groot kunstwerk. De geschiedenis van het kasteel is er perfect bewaard gebleven in de architectuur en het interieur. Een extra pluspunt aan deze West-Vlaamse trouwlocatie, is hun prachtige ruime tuin. Op een zonnige of warme dag kan je er dus heerlijk genieten van jouw huwelijksreceptie of huwelijksceremonie.

  Landelijke hoeves in West-Vlaanderen

  Houten balken, bakstenen muren en een gezellige sfeer. Als je beslist om te trouwen in West-Vlaanderen dan zorgt een hoeve voor de rustgevende en sfeervolle locatie waar je misschien naar op zoek bent.

  Domein ’t Eikennest

  Domein ’t Eikennest in Beerst is een eerte mooi voorbeeld van z’n prachtige landelijke hoeve. Het domein telt naast een feestzaal en een grote tuin met vijver, ook verschillende vakantiewoningen. Ideaal om er samen met jouw familie en vrienden te overnachten en heerlijk na te genieten.

  Domein ’t Eikennest – Photo credits: Matthias Hannes Weddings

  Hoeve De Blauwpoorte

  Ten tweede is er de gerenoveerde Hoeve De Blauwpoorte. Deze hoeve is gelegen in het hartje van Kortrijk en wordt gerund door twee sterke vrouwen. Het betreft een stijlvolle trouwlocatie die dateert uit de 15de eeuw en waar je samen met jouw vrienden en familie kan genieten van een uniek feest in een historisch kader. Hun mooie groene binnenkoer, hun sprookjesachtige stalvleugel en het wagenhuis zijn slechts enkele troeven die daarginds trouwen in West-Vlaanderen, een extra mooie beleving maken!

  Hoeve Schellevliet

  Een derde landelijke hoeve die we voor jou selecteerden in West-Vlaanderen, is de Hoeve Schellevliet. Een hoeve in een authentiek kader met een hedendaagse touch. Bovendien zorgen de grote ramen voor een natuurlijke lichtinval en ruim gevoel binnenin.

  Stoere industriële panden in West-Vlaanderen

  Gaat jouw hart sneller kloppen van beton en leer? Dan is een stoer industrieel pand ongetwijfeld helemaal jouw ding.

  La Brugeoise

  Wil je trouwen in Weest-Vlaanderen op zo’n unieke en stoere feestlocatie? Dan is La Brugeoise, gelegen in hartje Brugge, een prachtvoorbeeld van zo’n mooi industrieel pand. De vroegere elektriciteitscentrale met haar oudere turbines zijn tegenwoordig het decor van menig unieke en trendy huwelijksfeesten. Bovendien hebben ze naast het pand ook een vrij grote tuin waar je op een zonnige warme dag ook beslist jouw huwelijksreceptie of -ceremonie kan organiseren.

  Transfo

  Een andere multifunctionele industriële locatie om te trouwen in West-Vlaanderen is de Zwevegemse Transfo. De vroegere energieopwekkende site is vandaag een authentieke industriële parel met verschillende facetten. In deze unieke feestlocatie kan elke stijl eigen gemaakt worden, van Industrial Bohemian tot Candle Light Diner, alles is mogelijk in dit industrieel decor.

  trouwen in West-Vlaanderen
  Transfo Zwevegem

  Fabriekspand Roeselare

  Een derde stoer industrieel pand in West-Vlaanderen is de voormalige jutespinnerij, het Fabriekspand in Roeselare. De fabriekshal dateert van 1850 en werd omgetoverd tot een unieke en klassevolle allround evenementenhal. Doordat je elke zaal afzonderlijk of gecombineerd kan huren, zijn de mogelijkheden om jouw ideale droomdag uniek te maken, oneindig!

  Buitenhuwelijk in West-Vlaanderen

  Wil je echter trouwen in West-Vlaanderen op je eigen unieke locatie? Dan helpen we je ook graag verder in samenwerking met één van onze tentenbouwers. Meer informatie over hoe wij jouw gezellig buitenhuwelijk omtoveren van droom tot realiteit vind je in onze blog of contacteer ons via ons contactformulier.

  Share this post

  dieetwensen

  Hoe ga ik om met de dieetwensen van mijn gasten?

  De dag van vandaag kijken we er niet meer van op als iemand bepaalde dieetwensen of -restricties heeft. Wanneer je dus een feest organiseert bestaat de kans dat je voor enkele gasten rekening zal moeten houden met bepaalde voedingswensen. In deze blog vertellen we jou hoe je dit het best aanpakt en communiceert naar jouw cateraar.

  >> lees meer

  Originele vrijgezellenfeest activiteiten

  Staat het huwelijk van jouw vriend of vriendin bijna voor de deur? Dan is het hoog tijd om voor hen een vrijgezellenfeest te plannen! We kennen allemaal de stadsspelletjes of het uitgaan met de vrienden of vriendinnen om de laatste dagen of weken als niet-getrouwde te vieren. Maar wil je de bruid of bruidegom verrassen met een originele activiteit? Lees dan zeker verder, want in deze blog geven wij jou enkele leuke alternatieve activiteiten.

  >> lees meer
  WIT FOTOGRAFIE

  Hoe organiseer je een personeelsfeest?

  Hoe organiseer je een personeelsfeest? In deze blog geven wij jou mee met welke belangrijke aspecten je rekening moet houden.

  >> lees meer

  Welke info bezorg je de eventplanner?

  Heb je gekozen voor een eventplanner om jouw bedrijfsevenement te organiseren? Goede keuze! Maar welke info bezorg je aan de eventplanner?

  >> lees meer

  Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?

  Bloemen op een huwelijk? Voor velen een absolute must. Van het bruidsboeket en bloemen voor de bruidssuite tot de prachtige florale aankleding van je ceremonie- en feestlocatie. Bloemen zorgen voor een ware streling van het oog en maken het geheel toch altijd iets feestelijker en gezelliger. Maar wat doe je nu met al die bloemen na je grote dag? Wij geven jou graag enkele tips en ideeën!

  >> lees meer
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll naar boven