...
buitenhuwelijk

Dromen over jullie buitenhuwelijk

Droom jij ook van een ongedwongen en gezellig buitenhuwelijk? Jullie huwelijksceremonie in een prachtige natuursetting, lampjes in de bomen, genieten van een goed glas wijn en heerlijke hapjes bij de ondergaande zon? There is something magical about garden weddings…

Vaker en vaker kiezen koppels om te trouwen in een tuin of op een weiland. Superleuk, maar vergeet niet dat een buitenhuwelijk een andere aanpak vraagt dan een ‘standaard’ huwelijk op een vaste locatie.

Hieronder geef ik je 3 belangrijke tips voor de organisatie van jouw garden wedding.

Buitenlocatie

Misschien heb je de ideale buitenlocatie reeds in gedachten. Past echter alles wat je nodig hebt ook daadwerkelijk in de beschikbare ruimte? Zijn er geluidsrestricties of omliggende buren waar je rekening mee moet houden? Kan er sanitair geplaatst worden en is er stroomvoorziening beschikbaar? Hoe zal het terrein er uit zien indien het enkele dagen regent? Is er voldoende plaats indien je een tent wil plaatsen? Waar kan de cateraar zijn keuken onderbrengen? Is er een makkelijke toegang voor oudere gasten of gasten die minder mobiel zijn? Heel wat zaken dus om rekening mee te houden vooraleer je de locatie kunt vastpinnen.

Buitenhuwelijk
Photo credits: Emily Smith

Het weer op jullie buitenhuwelijk

Ieder koppel droomt van een zonovergoten dag met staalblauwe hemel. Maar wat als het regent of extreem warm is? Het is van groot belang om naast je plan A (mooi weer) vooraf ook een plan B (minder mooi weer) en zelfs een plan C (extreem warm weer) op te stellen. In één van onze blogs vind je alvast enkele tips om jullie ‘minder-mooi-weer’-plan uit te werken: kies voor een tent, zorg voor paraplu’s en breng eventueel jullie regenlaarzen mee.

Bij extreem warm weer is het dan weer belangrijk om schaduw te voorzien. Dit kan dankzij een tent of door het voorzien van voldoende parasols.

Vergeet daarenboven niet dat het op mooie zomerdagen ’s avonds erg kan afkoelen. Dit kan je oplossen door jullie gasten te voorzien van fleecedekentjes en/of het plaatsen van verwarmingselementen.

Buitenhuwelijk
Photo credits: Emily Smith

Informeer jouw gasten

Eénmaal de buitenlocatie voor jullie huwelijk vastligt, kun je de uitnodiging laten ontwerpen en drukken. Geef op de uitnodiging steeds duidelijk aan dat het om een buitenhuwelijk gaat. Zo kunnen gasten hun schoeisel aanpassen en hun outfit afstemmen op de weersvoorspelling van die dag.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen en hoe wij een garden wedding onder handen nemen? Contacteer ons dan en ga alvast een kijkje nemen naar de foto’s van het prachtige buitenhuwelijk van Monika en Mathieu.