...

Regen op je huwelijksdag, een nachtmerrie? Toch niet!

Het weer. Wellicht hét onderwerp tijdens de voorbereiding van jullie huwelijk. Ieder koppel droomt van een zonovergoten dag met staalblauwe hemel. Regen op je huwelijksdag is het laatste wat je wilt.

Vooraf kan je op mooi weer hopen, maar een zekerheid is het nooit. Bereid je daarom goed voor en maak twee plannen voor jullie huwelijksfeest:  één bij mooi weer en één bij minder mooi weer.

In deze blog geef ik jullie 4 tips voor het uitwerken van jullie ‘minder-mooi-weer’ plan:

Regen op je huwelijk
Photo Credits: Maxine Stevens

Mogelijkheden op locatie

Ga eerst en vooral na op je feestlocatie wat de mogelijkheden zijn om je ceremonie, receptie of dansfeest binnen te laten doorgaan. Blijkt uiteindelijk dat er binnen onvoldoende ruimte is, bespreek dan of je een tent kan plaatsen in de tuin of op het terras. Weet bovendien dat een tent even comfortabel en leuk kan ingericht worden als een binnenruimte. En zo’n tent zorgt ook een beetje voor een ‘buitengevoel’.

Verwittig jouw gasten

Zie je enkele dagen op voorhand dat het gaat regenen op je huwelijksdag? Breng dan je gasten op de hoogte van de weersvoorspellingen. Zo kunnen zij hun voorzorgen nemen door bijvoorbeeld een dikkere trui, extra jas of sjaal  meenemen. Je gasten zullen je attentheid zeker appreciëren.

Regen huwelijksdag
Elizabethannedesigns.com

Accessoires ingeval van regen

Zorg voor voldoende paraplu’s voor al je gasten en zet deze op een goed bereikbare plaats. Worden je gasten toch verrast door een bui? Voorzie dan enkele kleine handdoekjes zodat men de druppels kan afdrogen. Tot slot zijn enkele leuke en kleurrijke regenlaarzen een leuk accessoire dat je gasten ongetwijfeld een glimlach op hun gezicht zal brengen.

Leuke huwelijkfoto’s

Als de regen blijft aanhouden, is het een origineel idee om de regen te betrekken in je huwelijkfoto’s. Trek je regenlaarzen aan en sta gezellig dicht bij elkaar onder de paraplu. Schijnt de zon dan toch? Dan kan je de paraplu gebruiken als zonnescherm of als leuk accessoire voor op de foto. Bovendien is de fotograaf vaak gelukkiger met een bewolkte hemel omdat er dan een meer natuurlijke lichtinval is.

Resultaat: de regen hoeft dus geen spelbreker te zijn. Integendeel, het kan een warme, gezellige en intieme sfeer creëren. Wist je zelf dat regen in verschillende culturen gezien wordt als een teken van geluk en een vruchtbaar huwelijk? Zoals men zegt in het Frans: “Un mariage pluvieux est un mariage heureux.”

Dus, regen op je huwelijksdag of niet, met een goede voorbereiding wordt je huwelijk sowieso een prachtdag. Veel succes!