fbpx ...
fullsizeoutput_4c

Regen op je huwelijksdag, een nachtmerrie? Toch niet!

Het weer. Wellicht hét onderwerp tijdens de voorbereiding van jullie huwelijk. Ieder koppel droomt van een zonovergoten dag met staalblauwe hemel. Niemand denkt aan regen.
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Het weer. Wellicht hét onderwerp tijdens de voorbereiding van jullie huwelijk. Ieder koppel droomt van een zonovergoten dag met staalblauwe hemel. Regen op je huwelijksdag is het laatste wat je wilt.

  Vooraf kan je op mooi weer hopen, maar een zekerheid is het nooit. Bereid je daarom goed voor en maak twee plannen voor jullie huwelijksfeest:  één bij mooi weer en één bij minder mooi weer.

  In deze blog geef ik jullie 4 tips voor het uitwerken van jullie ‘minder-mooi-weer’ plan:

  Regen op je huwelijk
  Photo Credits: Maxine Stevens

  Mogelijkheden op locatie

  Ga eerst en vooral na op je feestlocatie wat de mogelijkheden zijn om je ceremonie, receptie of dansfeest binnen te laten doorgaan. Blijkt uiteindelijk dat er binnen onvoldoende ruimte is, bespreek dan of je een tent kan plaatsen in de tuin of op het terras. Weet bovendien dat een tent even comfortabel en leuk kan ingericht worden als een binnenruimte. En zo’n tent zorgt ook een beetje voor een ‘buitengevoel’.

  Verwittig jouw gasten

  Zie je enkele dagen op voorhand dat het gaat regenen op je huwelijksdag? Breng dan je gasten op de hoogte van de weersvoorspellingen. Zo kunnen zij hun voorzorgen nemen door bijvoorbeeld een dikkere trui, extra jas of sjaal  meenemen. Je gasten zullen je attentheid zeker appreciëren.

  Regen huwelijksdag
  Elizabethannedesigns.com

  Accessoires ingeval van regen

  Zorg voor voldoende paraplu’s voor al je gasten en zet deze op een goed bereikbare plaats. Worden je gasten toch verrast door een bui? Voorzie dan enkele kleine handdoekjes zodat men de druppels kan afdrogen. Tot slot zijn enkele leuke en kleurrijke regenlaarzen een leuk accessoire dat je gasten ongetwijfeld een glimlach op hun gezicht zal brengen.

  Leuke huwelijkfoto’s

  Als de regen blijft aanhouden, is het een origineel idee om de regen te betrekken in je huwelijkfoto’s. Trek je regenlaarzen aan en sta gezellig dicht bij elkaar onder de paraplu. Schijnt de zon dan toch? Dan kan je de paraplu gebruiken als zonnescherm of als leuk accessoire voor op de foto. Bovendien is de fotograaf vaak gelukkiger met een bewolkte hemel omdat er dan een meer natuurlijke lichtinval is.

  Resultaat: de regen hoeft dus geen spelbreker te zijn. Integendeel, het kan een warme, gezellige en intieme sfeer creëren. Wist je zelf dat regen in verschillende culturen gezien wordt als een teken van geluk en een vruchtbaar huwelijk? Zoals men zegt in het Frans: “Un mariage pluvieux est un mariage heureux.”

  Dus, regen op je huwelijksdag of niet, met een goede voorbereiding wordt je huwelijk sowieso een prachtdag. Veel succes!

  Share this post

  dieetwensen

  Hoe ga ik om met de dieetwensen van mijn gasten?

  De dag van vandaag kijken we er niet meer van op als iemand bepaalde dieetwensen of -restricties heeft. Wanneer je dus een feest organiseert bestaat de kans dat je voor enkele gasten rekening zal moeten houden met bepaalde voedingswensen. In deze blog vertellen we jou hoe je dit het best aanpakt en communiceert naar jouw cateraar.

  >> lees meer

  Originele vrijgezellenfeest activiteiten

  Staat het huwelijk van jouw vriend of vriendin bijna voor de deur? Dan is het hoog tijd om voor hen een vrijgezellenfeest te plannen! We kennen allemaal de stadsspelletjes of het uitgaan met de vrienden of vriendinnen om de laatste dagen of weken als niet-getrouwde te vieren. Maar wil je de bruid of bruidegom verrassen met een originele activiteit? Lees dan zeker verder, want in deze blog geven wij jou enkele leuke alternatieve activiteiten.

  >> lees meer
  WIT FOTOGRAFIE

  Hoe organiseer je een personeelsfeest?

  Hoe organiseer je een personeelsfeest? In deze blog geven wij jou mee met welke belangrijke aspecten je rekening moet houden.

  >> lees meer

  Welke info bezorg je de eventplanner?

  Heb je gekozen voor een eventplanner om jouw bedrijfsevenement te organiseren? Goede keuze! Maar welke info bezorg je aan de eventplanner?

  >> lees meer

  Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?

  Bloemen op een huwelijk? Voor velen een absolute must. Van het bruidsboeket en bloemen voor de bruidssuite tot de prachtige florale aankleding van je ceremonie- en feestlocatie. Bloemen zorgen voor een ware streling van het oog en maken het geheel toch altijd iets feestelijker en gezelliger. Maar wat doe je nu met al die bloemen na je grote dag? Wij geven jou graag enkele tips en ideeën!

  >> lees meer
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll naar boven