fbpx
fullsizeoutput_4c

Regen op je huwelijksdag, een nachtmerrie? Toch niet!

Het weer. Wellicht hét onderwerp tijdens de voorbereiding van jullie huwelijk. Ieder koppel droomt van een zonovergoten dag met staalblauwe hemel. Niemand denkt aan regen.
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Het weer. Wellicht hét onderwerp tijdens de voorbereiding van jullie huwelijk. Ieder koppel droomt van een zonovergoten dag met staalblauwe hemel. Regen op je huwelijksdag is het laatste wat je wilt.

  Vooraf kan je op mooi weer hopen, maar een zekerheid is het nooit. Bereid je daarom goed voor en maak twee plannen voor jullie huwelijksfeest:  één bij mooi weer en één bij minder mooi weer.

  In deze blog geef ik jullie 4 tips voor het uitwerken van jullie ‘minder-mooi-weer’ plan:

  Regen op je huwelijk
  Photo Credits: Maxine Stevens

  Mogelijkheden op locatie

  Ga eerst en vooral na op je feestlocatie wat de mogelijkheden zijn om je ceremonie, receptie of dansfeest binnen te laten doorgaan. Blijkt uiteindelijk dat er binnen onvoldoende ruimte is, bespreek dan of je een tent kan plaatsen in de tuin of op het terras. Weet bovendien dat een tent even comfortabel en leuk kan ingericht worden als een binnenruimte. En zo’n tent zorgt ook een beetje voor een ‘buitengevoel’.

  Verwittig jouw gasten

  Zie je enkele dagen op voorhand dat het gaat regenen op je huwelijksdag? Breng dan je gasten op de hoogte van de weersvoorspellingen. Zo kunnen zij hun voorzorgen nemen door bijvoorbeeld een dikkere trui, extra jas of sjaal  meenemen. Je gasten zullen je attentheid zeker appreciëren.

  Regen huwelijksdag
  Elizabethannedesigns.com

  Accessoires ingeval van regen

  Zorg voor voldoende paraplu’s voor al je gasten en zet deze op een goed bereikbare plaats. Worden je gasten toch verrast door een bui? Voorzie dan enkele kleine handdoekjes zodat men de druppels kan afdrogen. Tot slot zijn enkele leuke en kleurrijke regenlaarzen een leuk accessoire dat je gasten ongetwijfeld een glimlach op hun gezicht zal brengen.

  Leuke huwelijkfoto’s

  Als de regen blijft aanhouden, is het een origineel idee om de regen te betrekken in je huwelijkfoto’s. Trek je regenlaarzen aan en sta gezellig dicht bij elkaar onder de paraplu. Schijnt de zon dan toch? Dan kan je de paraplu gebruiken als zonnescherm of als leuk accessoire voor op de foto. Bovendien is de fotograaf vaak gelukkiger met een bewolkte hemel omdat er dan een meer natuurlijke lichtinval is.

  Resultaat: de regen hoeft dus geen spelbreker te zijn. Integendeel, het kan een warme, gezellige en intieme sfeer creëren. Wist je zelf dat regen in verschillende culturen gezien wordt als een teken van geluk en een vruchtbaar huwelijk? Zoals men zegt in het Frans: “Un mariage pluvieux est un mariage heureux.”

  Dus, regen op je huwelijksdag of niet, met een goede voorbereiding wordt je huwelijk sowieso een prachtdag. Veel succes!

  Share this post

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on pinterest
  Share on print
  Share on email
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer
  trouwen in Oost-Vlaanderen

  Trouwen in Oost-Vlaanderen: enkele unieke feestlocaties

  Wil je trouwen in Oost-Vlaanderen en zoek je nog een unieke feestlocatie om je liefde te vieren? Wij zetten enkele toplocaties op een rijtje!

  >> lees meer
  online trends

  Online trends voor weddings en events in 2021

  Welke online trends vinden we terug in de wedding en eventsector? En zullen deze trends zich voortzetten in de toekomst? Lees het hier!

  >> lees meer
  Huwelijksaanzoek

  Tips voor een origineel huwelijksaanzoek

  Ben je klaar om dé vraag te stellen? Maar ben je nog op zoek naar het perfecte huwelijksaanzoek dat jouw geliefde helemaal omver blaast? Lees dan deze 6 tips om de clichés te doorbreken en een origineel huwelijksaanzoek te plannen dat jouw partner nooit zal vergeten!

  >> lees meer
  wedding trends van 2021

  Dé 7 wedding trends van 2021

  Proficiat! Jullie gaan dit jaar trouwen. Dat trouwen in 2021 nog steeds anders dan anders zal zijn, daar moeten we niet veel tekst en uitleg bij geven. Dat het even fantastisch, mooi, romantisch, gezellig en uniek wordt, dat bewijzen deze 7 wedding trends van 2021.

  >> lees meer
  something new

  “Something old, something new, something borrowed and something blue” – tips om deze in jouw huwelijk te verwerken

  Het rijmpje “Something old, something new, something borrowed, something blue and a sixpence in her shoe” zal je waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll to Top