...
huwelijkswebsite

Een huwelijkswebsite? Leuk! Maar hoe ga je aan de slag?

Anno 2019 blijven klassiek gedrukte Save The Dates en uitnodigingen gebruikelijk, maar steeds meer bruidskoppels kiezen daarnaast, of als alternatief, voor een huwelijkswebsite. Een logische evolutie gezien praktisch iedereen wel een laptop, PC, tablet of smartphone heeft. Maar hoe ga je nu aan de slag? En wat moet er zeker op die website van jullie komen?

Er zijn twee mogelijkheden om aan de slag te gaan: ofwel vraag je jouw grafisch designer een professionele huwelijkswebsite op maat te maken, ofwel ga je zelf aan de slag via gratis websites met leuke templates, zoals via WIX , SquarespaceThe Knot of Zank You.

Het voordeel van zo’n huwelijkswebsite is dat je ruimte zat hebt en dus alles kan delen wat je maar wil. Probeer het wel ordelijk en overzichtelijk te houden zodat jullie gasten wegwijs geraken op jullie website.

Maar wat kan je nu allemaal op jullie website plaatsen? Hieronder geef ik je graag enkele tips.

Jullie verhaal

Vertel hier jullie liefdesverhaal. Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wanneer was die eerste kus of date? Hoe verliep het huwelijksaanzoek? Pas op, je hoeft hier geen volledige roman neer te pennen. Zet vooral jullie highlights in de verf.

koppel wandelt op kasseien
Photo credits: Isenoud Fotografie

De huwelijkslocatie en transportinformatie

Het is uiteraard belangrijk dat jouw gasten weten waar ze moeten zijn. Dus geef hier het correcte adres mee en voeg eventueel een plattegrond toe via Google Maps. Dit is vooral heel handig als er verschillende feestlocaties zijn. Verder kan je hier ook alle transportmogelijkheden naar jullie feestlocatie vermelden. Wat is de dichtste luchthaven of het dichtste treinstation? Wat als je met de wagen komt? Is er een shuttle of bus in de buurt?

Accommodatie en informatie over de regio

Trouw je in het buitenland of iets verder van huis, dan wil je jouw gasten beslist helpen met accomodatiemogelijkheden in de buurt van jouw feestlocatie. Maak een lijstje met jouw favoriete vakantiehuizen, B&B’s of hotels in de buurt van de feestlocatie, of wie weet heb je met bepaalde hotels wel voordelige prijsafspraken kunnen regelen. Vergeet in het laatste geval niet om de link of de voordeelcodes te vermelden op de website.

Het kan ook handig zijn om wat meer informatie te geven over de regio van jullie feestlocatie. Misschien komen gasten reeds enkele dagen voor jullie huwelijksdag aan, of blijven ze nadien nog enkele dagen. Dan is het altijd fijn om te weten wat de bezienswaardigheden of must-do’s in de regio zijn.

huwelijk op Domaine de Savigny
Photo credits: Inge van den Broek Fotografie
Locatie: Domaine de Savigny

Programma en praktische afspraken

Vertel je gasten wat ze van jullie huwelijk mogen verwachten en geef hen het programma mee. Is er een welkomstdrink of -diner voorzien? Wil je graag een activiteit voor alle gasten organiseren? Hoe laat start de misviering of de ceremonie op jullie huwelijksdag? Wanneer worden de gasten verwacht voor het diner en dansfeest? Is er de dag nadien een gezamenlijke brunch? Zijn kinderen welkom? Is er een nanny die op de kinderen zal passen?

RSVP

Laat je gasten intekenen voor de verschillende onderdelen van jullie huwelijksdag of huwelijksweekend. Zo weet je hoeveel plaatsen je moet voorzien voor het welkomstdiner, wie erbij zal zijn voor de georganiseerde activiteit en wie je mag verwelkomen op jullie brunch. Het is ook handig als je jullie gasten de mogelijkheid kan bieden om aan te geven of ze allergieën of andere dieetrestricties hebben.

Dresscode

Op jullie website kan je ook aangeven of jullie een specifieke dresscode  verwachten of eventueel enkele suggesties doen.

huwelijkswebsite

Cadeautips

Onder deze rubriek kan je cadeautips geven. Misschien heb je wel een online huwelijkslijst aangelegd? Dan kan je hier de link met jouw gasten delen.

Foto’s

Last but not least, kan je een rubriek of pagina wijden aan foto’s. Het is namelijk fijn als je na jullie huwelijk je  gasten kan laten meegenieten van die prachtige huwelijksfoto’s. Misschien kunnen gasten zelf hun eigen foto’s uploaden zodat je die gekke foto’s ook eens kan zien…