fbpx
Inge-van-den-Broek-Fotografie-183

Laten we op huwelijksweekend gaan!

Tijdens de huwelijksvoorbereidingen hoor je het vaak: “Geniet van jullie huwelijksdag, want de dag is zo voorbij”. Wellicht is dit één van de redenen waarom veel koppels tegenwoordig kiezen voor een huwelijksweekend in plaats van één huwelijksdag. Men wil meer quality time met vrienden en familie.
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Tijdens de huwelijksvoorbereidingen hoor je het vaak: “Geniet van jullie huwelijksdag, want de dag is zo voorbij”. Wellicht is dit één van de redenen waarom veel koppels tegenwoordig kiezen voor een huwelijksweekend in plaats van één huwelijksdag. Men wil meer quality time met vrienden en familie.

  Hieronder geven we jullie drie tips over hoe jullie het perfecte huwelijksweekend kunnen plannen.

  Start met een welkomstdrink of -diner

  Verwelkom je gasten de dag voor jullie huwelijk met een drink of diner, al dan niet op de feestlocatie of een andere locatie dichtbij. Je kan kiezen om al je gasten uit te nodigen of enkel de dichte familie en vrienden. Ook gasten die een extra inspanning leveren om naar jullie huwelijk te komen, bijvoorbeeld omdat ze in het buitenland wonen, kun je uitnodigen. Dit is het ideale moment om gezellig bij te praten in een gemoedelijke sfeer. Bovendien biedt het de kans aan je gasten om elkaar beter te leren kennen, wat de feestvreugde op jullie huwelijksdag enkel ten  goede kan komen.

  hywelijksweekend onder de zon in Frankrijk
  Photo credits: Inge van den Broek Fotografie; Venue: Domaine de Savigny

  Organiseer een activiteit tijdens je huwelijksweekend

  Ben je niet zo te vinden voor een drink of diner, dan kan je er voor kiezen om samen een leuke activiteit te beleven. Zo kan je met de fiets, per boot of te voet de stad of regio verkennen waar je verblijft. Zoek je iets creatiever? Het organiseren van een bloemen-, kook- of cocktailworkshop voor je gasten behoort eveneens tot de mogelijkheden.

  huwelijksweekend
  Photo credits: Inge van den Broek Fotografie

  Geniet na met een afscheidsbrunch

  Als afsluiter is het fijn om een brunch te organiseren de dag na jullie huwelijk. Tijdens de brunch kunnen jullie samen nagenieten van een fantastische huwelijksdag en zullen er heel wat onvergetelijke verhalen naar boven komen. Pas op, laat de brunch niet te vroeg maar ook niet te laat starten. Tussen 10u en 11u starten is ideaal. Zo kom je tegemoet aan zowel de gasten die willen uitslapen na een avondje feesten als aan de gasten die tijdig willen vertrekken.

  Share this post

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on pinterest
  Share on print
  Share on email
  something new

  “Something old, something new, something borrowed and something blue” – tips om deze in jouw huwelijk te verwerken

  Het rijmpje “Something old, something new, something borrowed, something blue and a sixpence in her shoe” zal je waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken.

  >> lees meer
  Trouwen in West-Vlaanderen

  Trouwen in West-Vlaanderen: enkele unieke feestlocaties

  Wil je trouwen in West-Vlaanderen? Dan heeft deze gezellige provincie een groot aanbod aan unieke trouwlocaties in verschillende stijlen. Jullie liefde vieren samen met jullie familie en vrienden tussen de West-Vlaamse polders en de pittoreske gebouwen, was nog nooit zo romantisch.

  >> lees meer
  communiefeest of lentefeest

  Communiefeest of lentefeest organiseren?

  Heb je een communiefeest of lentefeest in ’t verschiet voor je kleine spruit dit jaar? Dan is het nu de ideale moment om te beginnen plannen.

  >> lees meer
  Wat doet een weddingplanner?

  Wat doet een weddingplanner?

  Trouwen is een unieke belevenis, maar het vraagt veel organisatietalent en tijd om jouw droomhuwelijk tot werkelijkheid te brengen. Tijd die je misschien niet hebt of liever besteedt aan hobby’s of quality time met je verloofde, vrienden of familie. En dan komt de hulp van een weddingplanner enorm van pas.

  >> lees meer

  5 ideeën voor jouw trouwjurk na je huwelijk

  Het huwelijk was adembenemend en wellicht was één van de mooiste momenten de ‘first look’. Het moment waarop hij jou voor het eerst zag in je trouwjurk. Een herinnering die je voor de rest van je dagen meedraagt. Maar wat doe je nu eigenlijk met je trouwjurk na je huwelijksdag? Wij vonden 5 leuke ideeën voor jouw trouwjurk na je huwelijk.  Maar wat doe je nu eigenlijk met je trouwjurk na je huwelijksdag? Wij vonden 5 leuke ideeën voor jouw trouwjurk na je huwelijk.  

  >> lees meer

  De 8 belangrijkste bruidsmodetrends voor 2020

  Vorig week vond de Barcelona Bridal Fashion week plaats waar de bruidsmodetrends voor volgend jaar (2020) zijn onthuld. Wat was er trending op de catwalk? Wij zetten voor jou graag de acht belangrijkste bruidsmodetrends op een rijtje.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll to Top