...

Laten we op huwelijksweekend gaan!

Tijdens de huwelijksvoorbereidingen hoor je het vaak: “Geniet van jullie huwelijksdag, want de dag is zo voorbij”. Wellicht is dit één van de redenen waarom veel koppels tegenwoordig kiezen voor een huwelijksweekend in plaats van één huwelijksdag. Men wil meer quality time met vrienden en familie.

Hieronder geven we jullie drie tips over hoe jullie het perfecte huwelijksweekend kunnen plannen.

Start met een welkomstdrink of -diner

Verwelkom je gasten de dag voor jullie huwelijk met een drink of diner, al dan niet op de feestlocatie of een andere locatie dichtbij. Je kan kiezen om al je gasten uit te nodigen of enkel de dichte familie en vrienden. Ook gasten die een extra inspanning leveren om naar jullie huwelijk te komen, bijvoorbeeld omdat ze in het buitenland wonen, kun je uitnodigen. Dit is het ideale moment om gezellig bij te praten in een gemoedelijke sfeer. Bovendien biedt het de kans aan je gasten om elkaar beter te leren kennen, wat de feestvreugde op jullie huwelijksdag enkel ten  goede kan komen.

hywelijksweekend onder de zon in Frankrijk
Photo credits: Inge van den Broek Fotografie; Venue: Domaine de Savigny

Organiseer een activiteit tijdens je huwelijksweekend

Ben je niet zo te vinden voor een drink of diner, dan kan je er voor kiezen om samen een leuke activiteit te beleven. Zo kan je met de fiets, per boot of te voet de stad of regio verkennen waar je verblijft. Zoek je iets creatiever? Het organiseren van een bloemen-, kook- of cocktailworkshop voor je gasten behoort eveneens tot de mogelijkheden.

huwelijksweekend
Photo credits: Inge van den Broek Fotografie

Geniet na met een afscheidsbrunch

Als afsluiter is het fijn om een brunch te organiseren de dag na jullie huwelijk. Tijdens de brunch kunnen jullie samen nagenieten van een fantastische huwelijksdag en zullen er heel wat onvergetelijke verhalen naar boven komen. Pas op, laat de brunch niet te vroeg maar ook niet te laat starten. Tussen 10u en 11u starten is ideaal. Zo kom je tegemoet aan zowel de gasten die willen uitslapen na een avondje feesten als aan de gasten die tijdig willen vertrekken.