fbpx
Inge-van-den-Broek-Fotografie-183

Laten we op huwelijksweekend gaan!

Tijdens de huwelijksvoorbereidingen hoor je het vaak: “Geniet van jullie huwelijksdag, want de dag is zo voorbij”. Wellicht is dit één van de redenen waarom veel koppels tegenwoordig kiezen voor een huwelijksweekend in plaats van één huwelijksdag. Men wil meer quality time met vrienden en familie.
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Tijdens de huwelijksvoorbereidingen hoor je het vaak: “Geniet van jullie huwelijksdag, want de dag is zo voorbij”. Wellicht is dit één van de redenen waarom veel koppels tegenwoordig kiezen voor een huwelijksweekend in plaats van één huwelijksdag. Men wil meer quality time met vrienden en familie.

  Hieronder geven we jullie drie tips over hoe jullie het perfecte huwelijksweekend kunnen plannen.

  Start met een welkomstdrink of -diner

  Verwelkom je gasten de dag voor jullie huwelijk met een drink of diner, al dan niet op de feestlocatie of een andere locatie dichtbij. Je kan kiezen om al je gasten uit te nodigen of enkel de dichte familie en vrienden. Ook gasten die een extra inspanning leveren om naar jullie huwelijk te komen, bijvoorbeeld omdat ze in het buitenland wonen, kun je uitnodigen. Dit is het ideale moment om gezellig bij te praten in een gemoedelijke sfeer. Bovendien biedt het de kans aan je gasten om elkaar beter te leren kennen, wat de feestvreugde op jullie huwelijksdag enkel ten  goede kan komen.

  hywelijksweekend onder de zon in Frankrijk
  Photo credits: Inge van den Broek Fotografie; Venue: Domaine de Savigny

  Organiseer een activiteit tijdens je huwelijksweekend

  Ben je niet zo te vinden voor een drink of diner, dan kan je er voor kiezen om samen een leuke activiteit te beleven. Zo kan je met de fiets, per boot of te voet de stad of regio verkennen waar je verblijft. Zoek je iets creatiever? Het organiseren van een bloemen-, kook- of cocktailworkshop voor je gasten behoort eveneens tot de mogelijkheden.

  huwelijksweekend
  Photo credits: Inge van den Broek Fotografie

  Geniet na met een afscheidsbrunch

  Als afsluiter is het fijn om een brunch te organiseren de dag na jullie huwelijk. Tijdens de brunch kunnen jullie samen nagenieten van een fantastische huwelijksdag en zullen er heel wat onvergetelijke verhalen naar boven komen. Pas op, laat de brunch niet te vroeg maar ook niet te laat starten. Tussen 10u en 11u starten is ideaal. Zo kom je tegemoet aan zowel de gasten die willen uitslapen na een avondje feesten als aan de gasten die tijdig willen vertrekken.

  Share this post

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on pinterest
  Share on print
  Share on email
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer
  trouwen in Oost-Vlaanderen

  Trouwen in Oost-Vlaanderen: enkele unieke feestlocaties

  Wil je trouwen in Oost-Vlaanderen en zoek je nog een unieke feestlocatie om je liefde te vieren? Wij zetten enkele toplocaties op een rijtje!

  >> lees meer
  online trends

  Online trends voor weddings en events in 2021

  Welke online trends vinden we terug in de wedding en eventsector? En zullen deze trends zich voortzetten in de toekomst? Lees het hier!

  >> lees meer
  Huwelijksaanzoek

  Tips voor een origineel huwelijksaanzoek

  Ben je klaar om dé vraag te stellen? Maar ben je nog op zoek naar het perfecte huwelijksaanzoek dat jouw geliefde helemaal omver blaast? Lees dan deze 6 tips om de clichés te doorbreken en een origineel huwelijksaanzoek te plannen dat jouw partner nooit zal vergeten!

  >> lees meer
  wedding trends van 2021

  Dé 7 wedding trends van 2021

  Proficiat! Jullie gaan dit jaar trouwen. Dat trouwen in 2021 nog steeds anders dan anders zal zijn, daar moeten we niet veel tekst en uitleg bij geven. Dat het even fantastisch, mooi, romantisch, gezellig en uniek wordt, dat bewijzen deze 7 wedding trends van 2021.

  >> lees meer
  something new

  “Something old, something new, something borrowed and something blue” – tips om deze in jouw huwelijk te verwerken

  Het rijmpje “Something old, something new, something borrowed, something blue and a sixpence in her shoe” zal je waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll to Top