fbpx ...
Inge-van-den-Broek-Fotografie-183

Laten we op huwelijksweekend gaan!

Tijdens de huwelijksvoorbereidingen hoor je het vaak: “Geniet van jullie huwelijksdag, want de dag is zo voorbij”. Wellicht is dit één van de redenen waarom veel koppels tegenwoordig kiezen voor een huwelijksweekend in plaats van één huwelijksdag. Men wil meer quality time met vrienden en familie.
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Tijdens de huwelijksvoorbereidingen hoor je het vaak: “Geniet van jullie huwelijksdag, want de dag is zo voorbij”. Wellicht is dit één van de redenen waarom veel koppels tegenwoordig kiezen voor een huwelijksweekend in plaats van één huwelijksdag. Men wil meer quality time met vrienden en familie.

  Hieronder geven we jullie drie tips over hoe jullie het perfecte huwelijksweekend kunnen plannen.

  Start met een welkomstdrink of -diner

  Verwelkom je gasten de dag voor jullie huwelijk met een drink of diner, al dan niet op de feestlocatie of een andere locatie dichtbij. Je kan kiezen om al je gasten uit te nodigen of enkel de dichte familie en vrienden. Ook gasten die een extra inspanning leveren om naar jullie huwelijk te komen, bijvoorbeeld omdat ze in het buitenland wonen, kun je uitnodigen. Dit is het ideale moment om gezellig bij te praten in een gemoedelijke sfeer. Bovendien biedt het de kans aan je gasten om elkaar beter te leren kennen, wat de feestvreugde op jullie huwelijksdag enkel ten  goede kan komen.

  hywelijksweekend onder de zon in Frankrijk
  Photo credits: Inge van den Broek Fotografie; Venue: Domaine de Savigny

  Organiseer een activiteit tijdens je huwelijksweekend

  Ben je niet zo te vinden voor een drink of diner, dan kan je er voor kiezen om samen een leuke activiteit te beleven. Zo kan je met de fiets, per boot of te voet de stad of regio verkennen waar je verblijft. Zoek je iets creatiever? Het organiseren van een bloemen-, kook- of cocktailworkshop voor je gasten behoort eveneens tot de mogelijkheden.

  huwelijksweekend
  Photo credits: Inge van den Broek Fotografie

  Geniet na met een afscheidsbrunch

  Als afsluiter is het fijn om een brunch te organiseren de dag na jullie huwelijk. Tijdens de brunch kunnen jullie samen nagenieten van een fantastische huwelijksdag en zullen er heel wat onvergetelijke verhalen naar boven komen. Pas op, laat de brunch niet te vroeg maar ook niet te laat starten. Tussen 10u en 11u starten is ideaal. Zo kom je tegemoet aan zowel de gasten die willen uitslapen na een avondje feesten als aan de gasten die tijdig willen vertrekken.

  Share this post

  dieetwensen

  Hoe ga ik om met de dieetwensen van mijn gasten?

  De dag van vandaag kijken we er niet meer van op als iemand bepaalde dieetwensen of -restricties heeft. Wanneer je dus een feest organiseert bestaat de kans dat je voor enkele gasten rekening zal moeten houden met bepaalde voedingswensen. In deze blog vertellen we jou hoe je dit het best aanpakt en communiceert naar jouw cateraar.

  >> lees meer

  Originele vrijgezellenfeest activiteiten

  Staat het huwelijk van jouw vriend of vriendin bijna voor de deur? Dan is het hoog tijd om voor hen een vrijgezellenfeest te plannen! We kennen allemaal de stadsspelletjes of het uitgaan met de vrienden of vriendinnen om de laatste dagen of weken als niet-getrouwde te vieren. Maar wil je de bruid of bruidegom verrassen met een originele activiteit? Lees dan zeker verder, want in deze blog geven wij jou enkele leuke alternatieve activiteiten.

  >> lees meer
  WIT FOTOGRAFIE

  Hoe organiseer je een personeelsfeest?

  Hoe organiseer je een personeelsfeest? In deze blog geven wij jou mee met welke belangrijke aspecten je rekening moet houden.

  >> lees meer

  Welke info bezorg je de eventplanner?

  Heb je gekozen voor een eventplanner om jouw bedrijfsevenement te organiseren? Goede keuze! Maar welke info bezorg je aan de eventplanner?

  >> lees meer

  Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?

  Bloemen op een huwelijk? Voor velen een absolute must. Van het bruidsboeket en bloemen voor de bruidssuite tot de prachtige florale aankleding van je ceremonie- en feestlocatie. Bloemen zorgen voor een ware streling van het oog en maken het geheel toch altijd iets feestelijker en gezelliger. Maar wat doe je nu met al die bloemen na je grote dag? Wij geven jou graag enkele tips en ideeën!

  >> lees meer
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll naar boven