fbpx ...
persoonlijke huwelijksceremonie

5 tips voor het uitwerken van een persoonlijke huwelijksceremonie

Wie zegt dat het avondfeest het enige fun gedeelte is van zijn huwelijksdag, heeft het volgens mij helemaal mis. Er is geen enkele reden waarom jouw huwelijksceremonie niet origineel, betekenisvol en fun tergelijkertijd kan zijn.
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Wie zegt dat het avondfeest het enige fun gedeelte is van zijn huwelijksdag, heeft het volgens mij helemaal mis. Er is geen enkele reden waarom jouw huwelijksceremonie niet origineel, betekenisvol en fun tegelijkertijd kan zijn. Denk je nu: Echt? Hoe?! Lees dan verder. Ik geef je graag enkele concrete tips om jouw huwelijksceremonie te personaliseren.

  Kies een leuke locatie voor de huwelijksceremonie

  Er zijn tal van mogelijkheden om een leuke locatie te kiezen voor jouw huwelijksceremonie. Je hebt de keuze tussen een binnen- of buitenlocatie: een groene tuin, een prachtig terras,een gezellige schuur of een historisch pand. Kies iets wat jullie beiden ‘de max’ vinden. Pas op: indien je voor een buitenlocatie kiest, hou dan steeds rekening met een B-plan in het geval van minder mooi weer op jullie huwelijksdag.

  Wil je voor een nog persoonlijkere locatie gaan? Kies dan een plaats waar jullie een speciale band mee hebben. De locatie waar jullie elkaar voor het eerst ontmoetten, voor het eerst gekust hebben of samen vele romantische avonden beleefden.

  persoonlijke huwelijksceremonie
  Photo credits: Tom Leuntjens Photography

  Zorg voor een goede ceremoniespreker

  Heb je vlotte babbelaars zonder podiumvrees in jouw familie- of vriendenkring? Vraag gerust of zij bereid zijn om de ceremonie aan elkaar te praten. Betrek hen zeker bij de voorbereiding hiervan zodat je de wederzijdse verwachtingen goed kan afstemmen.

  Heb je geen vrienden of familie aan wie je dit kan vragen? Doe dan beroep op een professionele ceremoniespreker. Tijdens meerdere voorafgaande gesprekken zal hij of zij naar jullie liefdesverhaal polsen om uiteindelijk jullie uniek verhaal neer te pennen en voor te brengen tijdens de ceremonie.

  huwelijksceremonie onder een open tent
  Photo credits: Emily Smith

  Breng jullie verhaal

  Breng tijdens de ceremonie jullie persoonlijk liefdesverhaal naar voor. Dit kan door vrienden en familieleden aan het woord te laten over de eerste ontmoeting, over hoe jullie als koppel geëvolueerd zijn, over intense momenten samen of grappige anekdotes. Want op een huwelijksceremonie mag er zowel een traan vallen als eens goed gelachen worden.

  Zorg voor een momentje van pure fun

  Voorzie na de persoonlijke getuigenissen ook wat tijd voor een meer luchtig gedeelte. Dit is ideaal om de emoties of de nervositeit waar je misschien wat last van had, helemaal los te laten. Je kan bijvoorbeeld opteren voor een korte quiz met vragen over het koppel waarbij gasten het juiste antwoord moeten raden. Plezier verzekerd!

  Huwelijksceremonie
  Photo Credits: Isenoud Brouw

  Schrijf jullie persoonlijke geloften

  Voor iedere bruid of bruidegom is het bijzonder spannend om je geloften uit te spreken tegenover je partner in het bijzijn van je familie en vrienden. Bereid je daarom goed voor. Denk na wat je precies tegen je partner wil zeggen en probeer de juiste woorden te vinden die jouw gevoelens en intenties het best omschrijven.

  Heb je moeite om je woorden neer te pennen? Dan kan deze structuur hulp bieden:

  • Start met het aanhalen van enkele memorabele momenten uit jullie verleden en vertel waarom je die zo bijzonder vond.
  • Leg uit waarom je jouw toekomstige zo graag ziet, wat hem of haar zo bijzonder maakt.
  • Vertel je partner wat je in de toekomst samen wil beleven, waar je naar uitkijkt en wat jij belooft om deze droom samen waar te maken.

  Share this post

  dieetwensen

  Hoe ga ik om met de dieetwensen van mijn gasten?

  De dag van vandaag kijken we er niet meer van op als iemand bepaalde dieetwensen of -restricties heeft. Wanneer je dus een feest organiseert bestaat de kans dat je voor enkele gasten rekening zal moeten houden met bepaalde voedingswensen. In deze blog vertellen we jou hoe je dit het best aanpakt en communiceert naar jouw cateraar.

  >> lees meer

  Originele vrijgezellenfeest activiteiten

  Staat het huwelijk van jouw vriend of vriendin bijna voor de deur? Dan is het hoog tijd om voor hen een vrijgezellenfeest te plannen! We kennen allemaal de stadsspelletjes of het uitgaan met de vrienden of vriendinnen om de laatste dagen of weken als niet-getrouwde te vieren. Maar wil je de bruid of bruidegom verrassen met een originele activiteit? Lees dan zeker verder, want in deze blog geven wij jou enkele leuke alternatieve activiteiten.

  >> lees meer
  WIT FOTOGRAFIE

  Hoe organiseer je een personeelsfeest?

  Hoe organiseer je een personeelsfeest? In deze blog geven wij jou mee met welke belangrijke aspecten je rekening moet houden.

  >> lees meer

  Welke info bezorg je de eventplanner?

  Heb je gekozen voor een eventplanner om jouw bedrijfsevenement te organiseren? Goede keuze! Maar welke info bezorg je aan de eventplanner?

  >> lees meer

  Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?

  Bloemen op een huwelijk? Voor velen een absolute must. Van het bruidsboeket en bloemen voor de bruidssuite tot de prachtige florale aankleding van je ceremonie- en feestlocatie. Bloemen zorgen voor een ware streling van het oog en maken het geheel toch altijd iets feestelijker en gezelliger. Maar wat doe je nu met al die bloemen na je grote dag? Wij geven jou graag enkele tips en ideeën!

  >> lees meer
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll naar boven