...
thema

Jullie feest oppeppen met een thema dat op jullie lijf geschreven staat… Waarom niet?

Een uitnodiging ontvangen voor een feest met als thema ‘The Roaring 20’s’, ‘Disco’ of ‘Alice in Wonderland’? Sommigen beginnen spontaan te huiveren, anderen roepen het uit van plezier. Jullie feest oppeppen met een thema… Maar hoe ga je te werk?

Wanneer je een themafeest goed aanpakt, kun je zowel tegenstanders overtuigen als voorstanders de dag van hun leven bezorgen. Maar hoe ga je nu te werk? Hieronder geef ik jullie 3 tips mee:

Maak een keuze

Alles begint met de keuze van een thema. Als gastvrouw of gastheer kies je best een thema dat op je lijf geschreven staat zodat je je lekker comfortabel voelt. Een foute keuze bestaat niet!

thema feest
Photo credits: Eye Candy Event Design

Een rode draad

Is de keuze gemaakt? Denk dan vervolgens na hoe je dit thema wil verweven in je feest. Sommige gasten verkiezen om het thema te gebruiken als een subtiele rode draad: een lichte hint op de uitnodiging, bijpassende tafeldecoratie of muziek die er perfect bij aansluit. Anderen daarentegen gaan echt ‘all the way’. Een volledig in thema aangeklede locatie, een themacocktail, een aangepast menu etc. Pas op: hou het wel steeds stijlvol.

Dress to impress

Tot slot staat of valt ieder feest met het plezier van zijn gasten. Probeer hen daarom te overtuigen met een dress code zodat ze met de juiste verwachtingen naar jouw feest komen. Een originele uitnodiging kan hier zeker bij helpen. Door op het feest zelf enkele kleine items te voorzien kan je ook de laatste twijfelaars overtuigen om zich helemaal onder te dompelen in de sfeer.

Themafeest
Photo credits: unknown – source: Pinterest

Ben je nog op zoek naar enkele originele thema’s? Wel, here you go:

  • ‘Winter wonderland’: Denk aan een overvloed van kaarsjes, schapenvachtjes en fleece dekentjes en alles wit wit wit.
  • ‘Venetiaans carnaval’: Een dresscode ‘black tie and mask’, hoge gouden kandelaars, grote pluimen en donkere mysterieuze kleuren

Volgende keer jullie een feest willen oppeppen met een thema hoop ik dat je aan deze tips terugdenkt.

Veel plezier!