fbpx ...
weddingplanner in india

Mijn avonturen als wedding planner in India

Denk je er ook aan om in het buitenland te trouwen? Het zonovergoten Italië, la Douce France of het warme Spanje? Maar wat denk je van trouwen in India?!
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Denk je er ook aan om in het buitenland te trouwen? Het zonovergoten Italië, la Douce France of het warme Spanje? Maar wat denk je van trouwen in India?!

  Wie mij volgt op social media heeft de afgelopen weken al wat kunnen proeven van mijn avonturen als wedding planner in India. De reden waarom ik er naartoe ben gegaan was heel bijzonder. Ik mocht er een Belgisch-Indisch huwelijk bijwonen en assisteren. En dat was werkelijk een unieke ervaring.

  Toplocatie in India

  Het huwelijk ging door in Jaisalmer, een stad in het hartje van de Thar woestijn in de Indiase deelstaat Rajasthan. Aangekomen op de trouwlocatie, viel mijn mond letterlijk open: precies het decor van een Aladdin film. “Welkom in 1000 en één nacht”, dacht ik. Voor mij lag een prachtig paleis opgetrokken in gele zandsteen, omringd door groene tuinen en opgefleurd met lila, oranje en witte bloemen. Fenomenaal!

  Wedding planner in India
  Photo credits: Elke Van den Ende

  3 dagen feest

  Zoals je misschien weet duurt een Indisch huwelijksfeest niet één dag, maar wordt het gespreid over meerdere dagen. De feestelijkheden voor dit huwelijk waren opgedeeld in 3 dagen.

  Op dag één was er de Sangeet. Een kick-off evenement waarbij familie en vrienden van de bruid al dansend en zingend battlen tegen de familie en vrienden van de bruidegom. Een leuke avond en perfecte opener van de feestelijkheden.

  Dag twee startte rond de middag met de Mehendi. Een ritueel waarbij henna wordt gebruikt om de handen, armen, voeten en benen van de bruid en alle vrouwelijke genodigden te versieren. De henna tekenaars zijn echte kunstenaars en tekenen bijzonder gedetailleerd. Ze doen dit alles met de vrije hand en zonder enige voorbereiding. ’s Avonds volgde een Westerse ceremonie en een huwelijksfeest zoals wij dat ook in België kennen.

  De derde en laatste dag stond in het teken van de Indische huwelijksrituelen. Tijdens de Sehra Bandi kreeg de bruidegom zijn tulband; op de Baraat werd de bruidegom en diens familie en vrienden officieel verwelkomd door de familie van de bruid, en tot slot was er de Pheras, de hindu huwelijksceremonie.

  Wedding planner India
  Photo credits: Elke Van den Ende

  Mix van verschillende culturen

  Wat me vooral zal bijblijven is de mix van nationaliteiten, culturen en religies, en hoe deze tijdens het huwelijksfeest verbroederden. Indiërs leerden Belgen de Punjabi dansstijl aan en Belgen introduceerden Indiërs tot ‘Les lacs du Connemara’ en de ‘Marie-Louise’.

  Het hebben van vrienden en kennissen over de ganse wereld vind ik een enorme rijkdom. Het is dan ook fantastisch als je tegelijkertijd kan reizen en je laten onderdompelen in de lokale cultuur. Ik ben bijzonder dankbaar dat ik dit mocht meemaken en dit verhaal met jullie kan delen.

  weddingplanner in india
  Photo credits: Elke Van den Ende

  Share this post

  dieetwensen

  Hoe ga ik om met de dieetwensen van mijn gasten?

  De dag van vandaag kijken we er niet meer van op als iemand bepaalde dieetwensen of -restricties heeft. Wanneer je dus een feest organiseert bestaat de kans dat je voor enkele gasten rekening zal moeten houden met bepaalde voedingswensen. In deze blog vertellen we jou hoe je dit het best aanpakt en communiceert naar jouw cateraar.

  >> lees meer

  Originele vrijgezellenfeest activiteiten

  Staat het huwelijk van jouw vriend of vriendin bijna voor de deur? Dan is het hoog tijd om voor hen een vrijgezellenfeest te plannen! We kennen allemaal de stadsspelletjes of het uitgaan met de vrienden of vriendinnen om de laatste dagen of weken als niet-getrouwde te vieren. Maar wil je de bruid of bruidegom verrassen met een originele activiteit? Lees dan zeker verder, want in deze blog geven wij jou enkele leuke alternatieve activiteiten.

  >> lees meer
  WIT FOTOGRAFIE

  Hoe organiseer je een personeelsfeest?

  Hoe organiseer je een personeelsfeest? In deze blog geven wij jou mee met welke belangrijke aspecten je rekening moet houden.

  >> lees meer

  Welke info bezorg je de eventplanner?

  Heb je gekozen voor een eventplanner om jouw bedrijfsevenement te organiseren? Goede keuze! Maar welke info bezorg je aan de eventplanner?

  >> lees meer

  Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?

  Bloemen op een huwelijk? Voor velen een absolute must. Van het bruidsboeket en bloemen voor de bruidssuite tot de prachtige florale aankleding van je ceremonie- en feestlocatie. Bloemen zorgen voor een ware streling van het oog en maken het geheel toch altijd iets feestelijker en gezelliger. Maar wat doe je nu met al die bloemen na je grote dag? Wij geven jou graag enkele tips en ideeën!

  >> lees meer
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll naar boven