fbpx
weddingplanner in india

Mijn avonturen als wedding planner in India

Denk je er ook aan om in het buitenland te trouwen? Het zonovergoten Italië, la Douce France of het warme Spanje? Maar wat denk je van trouwen in India?!
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Denk je er ook aan om in het buitenland te trouwen? Het zonovergoten Italië, la Douce France of het warme Spanje? Maar wat denk je van trouwen in India?!

  Wie mij volgt op social media heeft de afgelopen weken al wat kunnen proeven van mijn avonturen als wedding planner in India. De reden waarom ik er naartoe ben gegaan was heel bijzonder. Ik mocht er een Belgisch-Indisch huwelijk bijwonen en assisteren. En dat was werkelijk een unieke ervaring.

  Toplocatie in India

  Het huwelijk ging door in Jaisalmer, een stad in het hartje van de Thar woestijn in de Indiase deelstaat Rajasthan. Aangekomen op de trouwlocatie, viel mijn mond letterlijk open: precies het decor van een Aladdin film. “Welkom in 1000 en één nacht”, dacht ik. Voor mij lag een prachtig paleis opgetrokken in gele zandsteen, omringd door groene tuinen en opgefleurd met lila, oranje en witte bloemen. Fenomenaal!

  Wedding planner in India
  Photo credits: Elke Van den Ende

  3 dagen feest

  Zoals je misschien weet duurt een Indisch huwelijksfeest niet één dag, maar wordt het gespreid over meerdere dagen. De feestelijkheden voor dit huwelijk waren opgedeeld in 3 dagen.

  Op dag één was er de Sangeet. Een kick-off evenement waarbij familie en vrienden van de bruid al dansend en zingend battlen tegen de familie en vrienden van de bruidegom. Een leuke avond en perfecte opener van de feestelijkheden.

  Dag twee startte rond de middag met de Mehendi. Een ritueel waarbij henna wordt gebruikt om de handen, armen, voeten en benen van de bruid en alle vrouwelijke genodigden te versieren. De henna tekenaars zijn echte kunstenaars en tekenen bijzonder gedetailleerd. Ze doen dit alles met de vrije hand en zonder enige voorbereiding. ’s Avonds volgde een Westerse ceremonie en een huwelijksfeest zoals wij dat ook in België kennen.

  De derde en laatste dag stond in het teken van de Indische huwelijksrituelen. Tijdens de Sehra Bandi kreeg de bruidegom zijn tulband; op de Baraat werd de bruidegom en diens familie en vrienden officieel verwelkomd door de familie van de bruid, en tot slot was er de Pheras, de hindu huwelijksceremonie.

  Wedding planner India
  Photo credits: Elke Van den Ende

  Mix van verschillende culturen

  Wat me vooral zal bijblijven is de mix van nationaliteiten, culturen en religies, en hoe deze tijdens het huwelijksfeest verbroederden. Indiërs leerden Belgen de Punjabi dansstijl aan en Belgen introduceerden Indiërs tot ‘Les lacs du Connemara’ en de ‘Marie-Louise’.

  Het hebben van vrienden en kennissen over de ganse wereld vind ik een enorme rijkdom. Het is dan ook fantastisch als je tegelijkertijd kan reizen en je laten onderdompelen in de lokale cultuur. Ik ben bijzonder dankbaar dat ik dit mocht meemaken en dit verhaal met jullie kan delen.

  weddingplanner in india
  Photo credits: Elke Van den Ende

  Share this post

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on pinterest
  Share on print
  Share on email
  something new

  “Something old, something new, something borrowed and something blue” – tips om deze in jouw huwelijk te verwerken

  Het rijmpje “Something old, something new, something borrowed, something blue and a sixpence in her shoe” zal je waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken.

  >> lees meer
  Trouwen in West-Vlaanderen

  Trouwen in West-Vlaanderen: enkele unieke feestlocaties

  Wil je trouwen in West-Vlaanderen? Dan heeft deze gezellige provincie een groot aanbod aan unieke trouwlocaties in verschillende stijlen. Jullie liefde vieren samen met jullie familie en vrienden tussen de West-Vlaamse polders en de pittoreske gebouwen, was nog nooit zo romantisch.

  >> lees meer
  communiefeest of lentefeest

  Communiefeest of lentefeest organiseren?

  Heb je een communiefeest of lentefeest in ’t verschiet voor je kleine spruit dit jaar? Dan is het nu de ideale moment om te beginnen plannen.

  >> lees meer
  Wat doet een weddingplanner?

  Wat doet een weddingplanner?

  Trouwen is een unieke belevenis, maar het vraagt veel organisatietalent en tijd om jouw droomhuwelijk tot werkelijkheid te brengen. Tijd die je misschien niet hebt of liever besteedt aan hobby’s of quality time met je verloofde, vrienden of familie. En dan komt de hulp van een weddingplanner enorm van pas.

  >> lees meer

  5 ideeën voor jouw trouwjurk na je huwelijk

  Het huwelijk was adembenemend en wellicht was één van de mooiste momenten de ‘first look’. Het moment waarop hij jou voor het eerst zag in je trouwjurk. Een herinnering die je voor de rest van je dagen meedraagt. Maar wat doe je nu eigenlijk met je trouwjurk na je huwelijksdag? Wij vonden 5 leuke ideeën voor jouw trouwjurk na je huwelijk.  Maar wat doe je nu eigenlijk met je trouwjurk na je huwelijksdag? Wij vonden 5 leuke ideeën voor jouw trouwjurk na je huwelijk.  

  >> lees meer

  De 8 belangrijkste bruidsmodetrends voor 2020

  Vorig week vond de Barcelona Bridal Fashion week plaats waar de bruidsmodetrends voor volgend jaar (2020) zijn onthuld. Wat was er trending op de catwalk? Wij zetten voor jou graag de acht belangrijkste bruidsmodetrends op een rijtje.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll to Top