fbpx
fullsizeoutput_57

Nodig je kinderen uit op je huwelijk of niet? Hierbij enkele tips.

Kies je voor kinderen op je huwelijk of niet? Is het voor jou nog één groot vraagteken? Lees dan verder. Ik help jullie graag op weg naar een oplossing die voor jullie het best aanvoelt.
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Nodig je kinderen uit op je huwelijk of niet? Is het voor jou nog één groot vraagteken? Lees dan verder. Ik help jullie graag op weg naar een oplossing die voor jullie het beste aanvoelt.

  Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt: een viering of ceremonie waarbij kinderen alle aandacht trekken (omdat stilzitten best wel lastig is!), of een speech die onderbroken wordt omdat broer, zus of mama snel even naar buiten moet met één van de kinderen die dringend moet plassen… De aanwezigheid van kinderen is vertederend, ‘koddig’ en zorgt voor een heel familiale sfeer, maar kinderen vragen best ook veel aandacht. En daarom geef ik jullie graag enkele tips.

  kinderen op huwelijksdag
  Photo credits: Isenoud Fotografie

  Wees duidelijk

  Trouwkoppels die zelf nog geen kinderen hebben, kiezen er vaak bewust voor om geen kinderen uit te nodigen. Indien dit bij jou het geval is, vermeld dan op de uitnodiging enkel de naam van de ouders. Krijg je toch nog de vraag of de kinderen mee mogen? Wees dan duidelijk en zeg dat je geen entertainment of oppas voorziet voor de kinderen.

  Geef de kinderen taakjes

  Heb je daarentegen zelf kinderen of vind je het een meerwaarde om je huwelijksdag te delen met de kinderen van familie en vrienden? Betrek hen dan zo veel mogelijk bij het hele gebeuren. Vertel hen op voorhand wat er zal gebeuren en geef hen enkele ‘taakjes’. Laat ze tijdens de ceremonie of viering  iets aanbrengen of voorlezen. Zowel de kinderen als ouders zullen apetrots zijn!

  kinderen op huwelijksfeest
  Photo credits: Maxine Stevens

  Zorg voor een nanny

  Tijdens het feest voorzie je best een nanny zodat ouders onbezorgd kunnen genieten. Een nanny kan bijvoorbeeld een spel organiseren of samen met de kinderen een special act maken die ze daarna mogen voorbrengen. Bovendien zal hij of zij ook de zorg over de kinderen op zich nemen en legt hen indien nodig te rusten in een daarvoor voorziene plaats.

  Dus, nodig je kinderen uit op je huwelijk of niet? Wat jullie ook beslissen, er is geen juiste of foute keuze. Maar wees duidelijk naar jullie gasten toe.

  Share this post

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on pinterest
  Share on print
  Share on email
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer
  trouwen in Oost-Vlaanderen

  Trouwen in Oost-Vlaanderen: enkele unieke feestlocaties

  Wil je trouwen in Oost-Vlaanderen en zoek je nog een unieke feestlocatie om je liefde te vieren? Wij zetten enkele toplocaties op een rijtje!

  >> lees meer
  online trends

  Online trends voor weddings en events in 2021

  Welke online trends vinden we terug in de wedding en eventsector? En zullen deze trends zich voortzetten in de toekomst? Lees het hier!

  >> lees meer
  Huwelijksaanzoek

  Tips voor een origineel huwelijksaanzoek

  Ben je klaar om dé vraag te stellen? Maar ben je nog op zoek naar het perfecte huwelijksaanzoek dat jouw geliefde helemaal omver blaast? Lees dan deze 6 tips om de clichés te doorbreken en een origineel huwelijksaanzoek te plannen dat jouw partner nooit zal vergeten!

  >> lees meer
  wedding trends van 2021

  Dé 7 wedding trends van 2021

  Proficiat! Jullie gaan dit jaar trouwen. Dat trouwen in 2021 nog steeds anders dan anders zal zijn, daar moeten we niet veel tekst en uitleg bij geven. Dat het even fantastisch, mooi, romantisch, gezellig en uniek wordt, dat bewijzen deze 7 wedding trends van 2021.

  >> lees meer
  something new

  “Something old, something new, something borrowed and something blue” – tips om deze in jouw huwelijk te verwerken

  Het rijmpje “Something old, something new, something borrowed, something blue and a sixpence in her shoe” zal je waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll to Top