...

Nodig je kinderen uit op je huwelijk of niet? Hierbij enkele tips.

Nodig je kinderen uit op je huwelijk of niet? Is het voor jou nog één groot vraagteken? Lees dan verder. Ik help jullie graag op weg naar een oplossing die voor jullie het beste aanvoelt.

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt: een viering of ceremonie waarbij kinderen alle aandacht trekken (omdat stilzitten best wel lastig is!), of een speech die onderbroken wordt omdat broer, zus of mama snel even naar buiten moet met één van de kinderen die dringend moet plassen… De aanwezigheid van kinderen is vertederend, ‘koddig’ en zorgt voor een heel familiale sfeer, maar kinderen vragen best ook veel aandacht. En daarom geef ik jullie graag enkele tips.

kinderen op huwelijksdag
Photo credits: Isenoud Fotografie

Wees duidelijk

Trouwkoppels die zelf nog geen kinderen hebben, kiezen er vaak bewust voor om geen kinderen uit te nodigen. Indien dit bij jou het geval is, vermeld dan op de uitnodiging enkel de naam van de ouders. Krijg je toch nog de vraag of de kinderen mee mogen? Wees dan duidelijk en zeg dat je geen entertainment of oppas voorziet voor de kinderen.

Geef de kinderen taakjes

Heb je daarentegen zelf kinderen of vind je het een meerwaarde om je huwelijksdag te delen met de kinderen van familie en vrienden? Betrek hen dan zo veel mogelijk bij het hele gebeuren. Vertel hen op voorhand wat er zal gebeuren en geef hen enkele ‘taakjes’. Laat ze tijdens de ceremonie of viering  iets aanbrengen of voorlezen. Zowel de kinderen als ouders zullen apetrots zijn!

kinderen op huwelijksfeest
Photo credits: Maxine Stevens

Zorg voor een nanny

Tijdens het feest voorzie je best een nanny zodat ouders onbezorgd kunnen genieten. Een nanny kan bijvoorbeeld een spel organiseren of samen met de kinderen een special act maken die ze daarna mogen voorbrengen. Bovendien zal hij of zij ook de zorg over de kinderen op zich nemen en legt hen indien nodig te rusten in een daarvoor voorziene plaats.

Dus, nodig je kinderen uit op je huwelijk of niet? Wat jullie ook beslissen, er is geen juiste of foute keuze. Maar wees duidelijk naar jullie gasten toe.