fbpx ...
sea-beach-holiday-vacation

5 Tips voor het plannen van je huwelijksreis

Ben je druk bezig met de voorbereiding van jullie Big Day? Spannend! Leuk! En wil je erna heerlijk nagenieten op huwelijksreis? Er eventjes helemaal tussenuit zijn? Puur genieten?
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Ben je druk bezig met de voorbereiding van jullie Big Day? Spannend! Leuk! En wil je erna heerlijk nagenieten op huwelijksreis? Er eventjes helemaal tussenuit zijn? Puur genieten?

  Samen met Sofie, travel planner bij Your Way 2 Travel, geven we je graag 5 belangrijke en handige tips om jouw huwelijksreis te plannen zodat ze de kers op je huwelijkstaart wordt.

  Huwelijksreis

  Stel niet uit

  Veel koppels focussen volledig op hun huwelijksdag en huwelijksfeest, en vergeten dat ze erna ook graag op huwelijksreis willen. De teleurstelling is des te groter als blijkt dat de vluchten richting jouw droomlocatie heel duur zijn of jouw ideale hotel volboekt blijkt te zijn.

  Plannen is de boodschap

  Maar wanneer boek je nu het best jouw huwelijksreis? Wel, veel hangt uiteraard af van waar je naar toe wil en wanneer. Kies je voor een vliegvakantie binnen Europa dan is het aan te raden om je vluchten zo’n 2 à 3 maanden op voorhand te boeken. Kies je echter voor een internationale vliegvakantie (buiten Europa), dan doe je er goed aan om zo’n 5 à 7 maanden voor je vertrekdatum te boeken. Pas op: reis je in het hoogseizoen, dan vind je de beste deals vanaf 10 maanden voor je vertrek.

  Huwelijksreis strandvakantie

  Snel erna? Of later?

  De trend is nog steeds dat de meeste koppels meteen na de huwelijksdag op reis vertrekken. Het voordeel is dat je na alle stress en extase van jullie huwelijksdag eindelijk even kan relaxen met jouw kersverse echtgeno(o)t(e). Maar moet het? Niet persé. Trouw je in de zomer en wil je heel graag naar bijvoorbeeld Zuid-Amerika of Zuid-Afrika? Dan is het aan te raden om pas enkele maanden later te vertrekken, rekening houdend met de seizoenen ter plaatse.

  Relax and enjoy…

  Ben je een echte avonturier? Wil je van alles en nog wat van jouw bucket list schrappen? Leuk! Maar plan ook enkele echte relaxdagen in waarbij je heerlijk kan genieten van het strand of van alle leuke faciliteiten in jullie prachtig hotel.

  Huwelijksreis Safari in Zuid-Afrika

  Dream destination

  Kies je ideale vakantiebestemming wijs en aan de hand van je prioriteiten. Heb je een iets beperkter budget en hou je van betaalbare luxe en een uitstekende service? Dan is Zuid-Oost Azië jouw plek. Droom je eerder van een spannende safari? Dan kan je in praktisch elk seizoen terecht in Kenya of Tanzania, of in Zuid-Afrika tijdens de Belgische wintermaanden. Ben je een echte natuurliefhebber? Kies dan voor Argentinië of Brazilië. Heerlijk verdwijnen in de prachtige natuur van Patagonië of het Amazonewoud. Wil je liever niet te ver weg? Geniet dan van La Dolce Vita in Italië, La Douce France of de vele romantische eilandjes in Griekenland.

  Share this post

  dieetwensen

  Hoe ga ik om met de dieetwensen van mijn gasten?

  De dag van vandaag kijken we er niet meer van op als iemand bepaalde dieetwensen of -restricties heeft. Wanneer je dus een feest organiseert bestaat de kans dat je voor enkele gasten rekening zal moeten houden met bepaalde voedingswensen. In deze blog vertellen we jou hoe je dit het best aanpakt en communiceert naar jouw cateraar.

  >> lees meer

  Originele vrijgezellenfeest activiteiten

  Staat het huwelijk van jouw vriend of vriendin bijna voor de deur? Dan is het hoog tijd om voor hen een vrijgezellenfeest te plannen! We kennen allemaal de stadsspelletjes of het uitgaan met de vrienden of vriendinnen om de laatste dagen of weken als niet-getrouwde te vieren. Maar wil je de bruid of bruidegom verrassen met een originele activiteit? Lees dan zeker verder, want in deze blog geven wij jou enkele leuke alternatieve activiteiten.

  >> lees meer
  WIT FOTOGRAFIE

  Hoe organiseer je een personeelsfeest?

  Hoe organiseer je een personeelsfeest? In deze blog geven wij jou mee met welke belangrijke aspecten je rekening moet houden.

  >> lees meer

  Welke info bezorg je de eventplanner?

  Heb je gekozen voor een eventplanner om jouw bedrijfsevenement te organiseren? Goede keuze! Maar welke info bezorg je aan de eventplanner?

  >> lees meer

  Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?

  Bloemen op een huwelijk? Voor velen een absolute must. Van het bruidsboeket en bloemen voor de bruidssuite tot de prachtige florale aankleding van je ceremonie- en feestlocatie. Bloemen zorgen voor een ware streling van het oog en maken het geheel toch altijd iets feestelijker en gezelliger. Maar wat doe je nu met al die bloemen na je grote dag? Wij geven jou graag enkele tips en ideeën!

  >> lees meer
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll naar boven