...

5 Tips voor het plannen van je huwelijksreis

Ben je druk bezig met de voorbereiding van jullie Big Day? Spannend! Leuk! En wil je erna heerlijk nagenieten op huwelijksreis? Er eventjes helemaal tussenuit zijn? Puur genieten?

Samen met Sofie, travel planner bij Your Way 2 Travel, geven we je graag 5 belangrijke en handige tips om jouw huwelijksreis te plannen zodat ze de kers op je huwelijkstaart wordt.

Huwelijksreis

Stel niet uit

Veel koppels focussen volledig op hun huwelijksdag en huwelijksfeest, en vergeten dat ze erna ook graag op huwelijksreis willen. De teleurstelling is des te groter als blijkt dat de vluchten richting jouw droomlocatie heel duur zijn of jouw ideale hotel volboekt blijkt te zijn.

Plannen is de boodschap

Maar wanneer boek je nu het best jouw huwelijksreis? Wel, veel hangt uiteraard af van waar je naar toe wil en wanneer. Kies je voor een vliegvakantie binnen Europa dan is het aan te raden om je vluchten zo’n 2 à 3 maanden op voorhand te boeken. Kies je echter voor een internationale vliegvakantie (buiten Europa), dan doe je er goed aan om zo’n 5 à 7 maanden voor je vertrekdatum te boeken. Pas op: reis je in het hoogseizoen, dan vind je de beste deals vanaf 10 maanden voor je vertrek.

Huwelijksreis strandvakantie

Snel erna? Of later?

De trend is nog steeds dat de meeste koppels meteen na de huwelijksdag op reis vertrekken. Het voordeel is dat je na alle stress en extase van jullie huwelijksdag eindelijk even kan relaxen met jouw kersverse echtgeno(o)t(e). Maar moet het? Niet persé. Trouw je in de zomer en wil je heel graag naar bijvoorbeeld Zuid-Amerika of Zuid-Afrika? Dan is het aan te raden om pas enkele maanden later te vertrekken, rekening houdend met de seizoenen ter plaatse.

Relax and enjoy…

Ben je een echte avonturier? Wil je van alles en nog wat van jouw bucket list schrappen? Leuk! Maar plan ook enkele echte relaxdagen in waarbij je heerlijk kan genieten van het strand of van alle leuke faciliteiten in jullie prachtig hotel.

Huwelijksreis Safari in Zuid-Afrika

Dream destination

Kies je ideale vakantiebestemming wijs en aan de hand van je prioriteiten. Heb je een iets beperkter budget en hou je van betaalbare luxe en een uitstekende service? Dan is Zuid-Oost Azië jouw plek. Droom je eerder van een spannende safari? Dan kan je in praktisch elk seizoen terecht in Kenya of Tanzania, of in Zuid-Afrika tijdens de Belgische wintermaanden. Ben je een echte natuurliefhebber? Kies dan voor Argentinië of Brazilië. Heerlijk verdwijnen in de prachtige natuur van Patagonië of het Amazonewoud. Wil je liever niet te ver weg? Geniet dan van La Dolce Vita in Italië, La Douce France of de vele romantische eilandjes in Griekenland.