fbpx ...
44759217_2241897046042624_4946681686420094976_o

5 ideeën voor jouw trouwjurk na je huwelijk

Het huwelijk was adembenemend en wellicht was één van de mooiste momenten de ‘first look’. Het moment waarop hij jou voor het eerst zag in je trouwjurk. Een herinnering die je voor de rest van je dagen meedraagt. Maar wat doe je nu eigenlijk met je trouwjurk na je huwelijksdag? Wij vonden 5 leuke ideeën voor jouw trouwjurk na je huwelijk.  
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Het ja-woord is gegeven. Jullie zijn nu officieel man en vrouw. Het huwelijk was adembenemend en wellicht was één van de mooiste momenten de ‘first look’. Het moment waarop hij jou voor het eerst zag in je trouwjurk. Een herinnering die je voor de rest van je dagen meedraagt. Maar wat doe je nu eigenlijk met je trouwjurk na je huwelijksdag? Wij vonden 5 leuke ideeën voor jouw trouwjurk na je huwelijk.  

  trouwjurk na je huwelijk
  Photo credits: Tom Leuntjens Photography

  Ideeën trouwjurk bewaren

  Een eerste mogelijkheid is natuurlijk dat je jouw trouwjurk gewoon bewaart. Misschien vind je het leuk om die af en toe nog eens aan te doen, bijvoorbeeld jaarlijks op jullie huwelijksverjaardag voor een leuke foto of gewoon een romantisch dinertje thuis. Of je bewaart jouw jurk voor jouw dochter, schoondochter of kleindochter. Wie weet staat ze er ooit beeldig mee op haar eigen grote dag.

  In dit geval kan je er dus voor kiezen om jouw jurk op een paspop te plaatsen zodat je er eerst nog elke dag na je huwelijk van kan nagenieten. Na verloop van tijd kan je de trouwjurk in je kast hangen. Bewaar hem dan goed in een speciale hoes op een droge en donkere plaats.

  Trash the dress fotoshoot

  Dit is een concept dat recent overwaaide van Amerika en enkel weggelegd is voor de stoere bruiden. Het is een fotoshoot in je trouwjurk waarbij alles mag en alles kan. Een leuke onderwartershoot met je kersverse man, rollebollen in het zand, paintballen of ravotten in het bos. The choice is yours! En zeg nu zelf, het klinkt toch leuk? De jurk zal achteraf waarschijnlijk niet meer de oude zijn, maar het zal ongetwijfeld fantastische foto’s opleveren.

  Trouwjurk na huwelijk
  Photo credits: Arany Weddings

  Ideeën trouwjurk doneren

  Vind je het fijn om anderen te helpen? Dan kan je er voor kiezen om jouw trouwjurk te doneren aan iemand die heel graag wil trouwen, maar zich geen nieuwe trouwjurk kan veroorloven. Je kan het ook doneren aan organisaties of initiatieven die helpen om jouw trouwjurk een nieuwe bestemming te geven. Zo zijn er in Amerika verschillende initiatieven, zoals “Brides Against Breast Cancer”, “Brides Across America” of “The Angel Gown Program”. In en rond België kan je jouw trouwjurk doneren bij “Real Brides“, het Nederlandse “46 dresses” of “Wishforawedding” in UK. “Real Brides” is is een vzw bruidswinkel die gedoneerde jurken en accessoires van bruiden, winkels en fabrieken verkoopt voor lagere prijzen. 60% van de opbrengst wordt geschonken aan verschillende lokale, nationale en internationale, vrouw ondersteunende goede doelen. “46 dresses” is een Nederlandse stichting die als missie heeft om iedere vrouw in Nederland te kleden naar wat ze waard is: als een prinses of zelfs een koningin. En dan in het bijzonder die vrouwen die dat niet zelf kunnen vanwege hun financiële situatie. En tot slot is “Wish for a wedding” een Britse organisatie die er alles aan doet om de trouwwens van koppels die te maken krijgen met een terminale ziekte waar te maken. Dit doen ze aan de hand van donaties die ze ontvangen en gesubsidieerde diensten van huwelijksleveranciers.

  Voor welk goed doel je ook kiest, het zal je ongetwijfeld een heel fijn gevoel geven als je hebt kunnen bijdragen aan de mooiste dag van deze bruiden.

  Ideeën trouwjurk transformeren

  Er zijn ook ontzettend veel toffe mogelijkheden waarbij je jouw trouwjurk kan transformeren naar een pièce unique. Zo kan je een trouwjurk omtoveren tot een cocktailjurk voor speciale gelegenheden, een mooi en uniek lingeriesetje of een hippe clutch in kant. Of maak er enkele decoratieve stukken mee, zoals kussens of een deken voor op de sofa. Of misschien decoreer je er binnenkort wel het wiegje mee van jullie eerste baby of maak je er een doop- of communiekleedje van voor jullie dochter.

  huwelijksjurk met open rug
  Photo credits: Studio Loupe Photography

  Ideeën trouwjurk verkopen

  Ben je echter niet zo gehecht aan jouw trouwjurk of heb je weinig plaats in huis om zo’n grote je grote trouwjurk te bewaren? Dan kan je er voor kiezen om jouw jurk te verkopen. Je kan hem zelf verkopen op het internet of aankloppen bij een gespecialiseerde tweedehandswinkels.

  Share this post

  dieetwensen

  Hoe ga ik om met de dieetwensen van mijn gasten?

  De dag van vandaag kijken we er niet meer van op als iemand bepaalde dieetwensen of -restricties heeft. Wanneer je dus een feest organiseert bestaat de kans dat je voor enkele gasten rekening zal moeten houden met bepaalde voedingswensen. In deze blog vertellen we jou hoe je dit het best aanpakt en communiceert naar jouw cateraar.

  >> lees meer

  Originele vrijgezellenfeest activiteiten

  Staat het huwelijk van jouw vriend of vriendin bijna voor de deur? Dan is het hoog tijd om voor hen een vrijgezellenfeest te plannen! We kennen allemaal de stadsspelletjes of het uitgaan met de vrienden of vriendinnen om de laatste dagen of weken als niet-getrouwde te vieren. Maar wil je de bruid of bruidegom verrassen met een originele activiteit? Lees dan zeker verder, want in deze blog geven wij jou enkele leuke alternatieve activiteiten.

  >> lees meer
  WIT FOTOGRAFIE

  Hoe organiseer je een personeelsfeest?

  Hoe organiseer je een personeelsfeest? In deze blog geven wij jou mee met welke belangrijke aspecten je rekening moet houden.

  >> lees meer

  Welke info bezorg je de eventplanner?

  Heb je gekozen voor een eventplanner om jouw bedrijfsevenement te organiseren? Goede keuze! Maar welke info bezorg je aan de eventplanner?

  >> lees meer

  Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?

  Bloemen op een huwelijk? Voor velen een absolute must. Van het bruidsboeket en bloemen voor de bruidssuite tot de prachtige florale aankleding van je ceremonie- en feestlocatie. Bloemen zorgen voor een ware streling van het oog en maken het geheel toch altijd iets feestelijker en gezelliger. Maar wat doe je nu met al die bloemen na je grote dag? Wij geven jou graag enkele tips en ideeën!

  >> lees meer
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll naar boven