...
15 jaar ADM bedrijfsfeest

Hoe organiseer je een personeelsfeest?

Hoe organiseer je een personeelsfeest? In deze blog geven wij jou mee met welke belangrijke aspecten je rekening moet houden.

Waarom een personeelsfeest?

Feest vieren in je bedrijf is belangrijk! Denk aan klinken op een nieuwe samenwerking, een nieuw product lanceren, een jubileum vieren of je personeel eens goed in de watten leggen. En dat laatste is toch wel belangrijk. Jouw personeel in de bloemetjes zetten en hen bedanken voor hun harde werk en inzet van de afgelopen tijd kan je perfect doen aan de hand van een spetterend personeelsfeest! Werknemers zullen zich enorm gewaardeerd voelen en het is tevens het ideale moment om hun collega’s eens in een informele setting beter te leren kennen. Wij geloven dat personeelsfeesten bijdragen aan een optimale team-spirit!

Organiseren we dit zelf of met een eventplanner?

Bij de organisatie van een personeelsfeest komt natuurlijk heel wat kijken: de perfecte locatie zoeken, een leuk thema kiezen en uitwerken, de juiste eventpartners selecteren etc. Hebben jullie een eventplanner binnen het bedrijf? Perfect! Zij of hij kan zich volledig storten op de organisatie hiervan. Heb je deze niet dan raden wij jou aan om met een externe eventplanner te werken.

Het plannen van een personeelsfeest vraagt tijd, geduld en kennis. Als event planner zijn we er om dit alles van jou over te nemen en jullie te ontzorgen tijdens de voorbereidingen van jullie personeelsfeest, alsook op de dag van jullie feest zelf. Zo kunnen jullie zich blijven focussen op jullie taken binnen jullie bedrijfsdomein en optimaal meegenieten op de dag van jullie personeelsfeest.

Hoe gaan we te werk? Doorheen de voorbereidingen van jullie personeelsfeest, komen we enkele keren samen om het feest volledig naar jullie noden en wensen te organiseren. We houden daarbij rekening met jullie visie, missie, waarden en normen. Tijdens een eerste samenkomst of kennismaking is het belangrijk dat jullie alle belangrijke eerste info meegeven (budget, aantal genodigden, regio/locatie waar jullie feest doorgaat etc.)

Moet ik een thema voorzien?

Een themafeest, het is niet voor iedereen weggelegd. Weet je van je personeel dat ze geen grote fans zijn? Pak het dan minimalistisch aan met bijvoorbeeld een leuke dresscode of kleur die je oplegt.

Heb je toch grote liefhebbers van themafeesten en verkleedpartijtjes? Ga dan all the way en kies voor een leuk thema! Dit kan gaan van een Winter Wonderland tot een roaring 20’s, jungle fever tot discoavond. Wat belangrijk is, is dat je nu vooral dat thema doortrekt in alles aspecten van jouw evenement (denk aan het ontwerp van je uitnodigingen, de catering, de muziek etc..

Weet je niet goed welk thema te gebruiken? Kijk naar het ontstaan van je bedrijf, verhalen van werknemers of ervaringen van de afgelopen jaren. Zo kom je misschien uit op een prachtig en uniek thema!

Photocredits: AF-Fotografie.com

Hoe bedank ik mijn personeel?

Zorg dat je als werkgever of manager altijd even de tijd neemt om het woord te nemen en je personeel effectief mondeling te bedanken. Dit wordt vaak vergeten, maar wordt enorm gewaardeerd door de werknemers.

Daarboven is het natuurlijk fijn om een klein bedankje mee te geven. Denk bijvoorbeeld aan een geurkaars met het logo van het bedrijf erop of gepersonaliseerde zoetigheden.

Zoek je iets grappiger, dan kan je ook originele awards uitreiken. Bijvoorbeeld voor de beste grappenmaker of voor de langste werknemer.

 

Klaar om in de organisatie van jouw personeelsfeest te duiken? Aarzel dan niet om ons te contacteren en samen jouw droomfeest een werkelijkheid laten worden.