fbpx
communiefeest of lentefeest

Communiefeest of lentefeest organiseren?

Heb je een communiefeest of lentefeest in ’t verschiet voor je kleine spruit dit jaar? Dan is het nu de ideale moment om te beginnen plannen.
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Staat dit jaar een communie- of lentefeest gepland? Dan is het nu de ideale moment om te beginnen plannen want zo’n feest organiseren vraagt best wat voorbereiding, organisatietalent en tijd. Om jullie bij de organisatie een zekere leidraad te bieden, geef ik jullie graag vier tips mee om er een waauw-feest van te maken.

  Zet het feestbeest centraal

  Op het communiefeest of lentefeest mag je zoon of dochter uiteraard centraal staan. Vertrek daarom steeds vanuit hun droombeelden, idealen of lievelingsitems. Stel jezelf de vraag: wat typeert mijn zoon of dochter? Welke kleuren vindt hij of zij leuk? Welke passie heeft hij of zij? Het is wel degelijk een meerwaarde als je de persoonlijkheid van je kind naar voor laat komen tijdens het feest. Zo voelt hij of zij dat het echt wel om hem of haar draait.

  communiefeest

  Zorg voor een eyecatcher

  Een communiefeest of lentefeest decoreren of stylen kan verschillende proporties aannemen. Ofwel kun je kiezen om “all the way” te gaan en een specifiek thema te kiezen zoals een hip junglethema, een prinsessenfeest, een feest voor schattige unicorns of stoere piraten, ofwel kies je voor de “less is more” aanpakwaarbij je één of meerdere themakleuren kiest en deze naar voor brengt met behulp van bloemen, servietten, slingers of ballonnen. Bij dit laatste is het aan te raden om 1 grote eyecatcher te voorzien zoals een prachtig goedgevulde ballonguirlande of een mooi groot bloemboeket.

  Zorg voor kidsproof eten en drinken

  Maak eerst de keuze of jullie voor een los eetconcept kiezen of voor een klassieke lunch/diner op het communiefeest of lentefeest. Vergeet daarbij vooral niet dat ‘kids, kids zijn…’ en lang stilzitten of tafelen meestal niet aan hen besteed is. Vooral als er allerlei leuks te beleven valt op zo’n feest.

  Kies je voor een lossere stijl dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Enkele ideeën:

  • Uit ‘t vuistje

  Ga voor luxe wraps of croques uit ’t vuistje, waarbij je naast de klassieke versies ook kan experiminteren met pesto, mozarella, kruidenkaas en zalm.

  • Gevarieerd buffet

  Maak een gevarieerd buffet met allerlei warme en koude gerechtjes in kleine porties. Zo kiest iedereen waar hij of zij zin in heeft.

  • BBQ

  Met een BBQ scoor je altijd. Van de aperitiefhapjes (bv. scampispiesjes, kippenboutjes etc.), over het hoofdgerecht (bv. steak, ribbetjes, worstjes etc.) tot het dessert (bv. banaan met chocolade): alles kan op de barbecue. Njammie!

  • Sharing dishes

  Serveer op tafel verschillende gerechten in mooi gedresseerde schotels of potten zodat ieder zichzelf kan bedienen naar hartelust. Dit bezorgt je ongetwijfeld het ultieme familiegevoel.

  Opteer je toch eerder voor een klassieke lunch of diner, dan zijn balletjes in tomatensaus, een lekkere spaghetti, stoofvlees met frietjes of koninginnehapje steevast bij de favorieten van jullie jongste gasten.

  lentefeest

  Vergeet naast het eten ook niet de kindvriendelijke dranken. Uiteraard zijn er de klassieke sappen en frisdranken, maar misschien wil je iets gezonders voorzien? Denk dan zeker aan een lekkere mocktail of infused water met rode vruchten, limoen, citroen of munt.

  Creëer een beleving

  We weten allemaal dat kinderen graag wat entertainment hebben op een feest. Aan jou de keuze voor een traditionele of meer originele vorm van entertainment.

  Met de traditionele animatie bedoelen we een leuk springkasteel, buitenspelletjes of gezelschapsspelen. Zijn er wat oudere nichten of neven dan kan je hen vragen of ze willen knutselen met de andere kinderen of misschien willen ze wel een kinderdisco organiseren zodat ze hun eigen kinderfuif hebben.

  Wil je het over een andere boeg gooien, huur dan bijvoorbeeld eens een set lasershooting waar heel de familie kan aan deelnemen of huur iemand in voor een leuke (kids)workshop (bijvoorbeeld cupcakes maken, slijm maken, muziekworkshop…)

  communiefeest

  Heb je weinig tijd maar wil je toch een onvergetelijk communie- of lentefeest voor je zoon of dochter? Dan komt Elegant Events als feestorganisator en eventplanner jou graag te hulp gesneld. Wij worden jouw partner in crime die alles voor je uitzoekt, opvolgt en je volledig ontzorgt tijdens de voorbereiding en op het feest zelf. Interesse? Neem gerust contact met ons op.

  Share this post

  Share on facebook
  Share on twitter
  Share on pinterest
  Share on print
  Share on email
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer
  trouwen in Oost-Vlaanderen

  Trouwen in Oost-Vlaanderen: enkele unieke feestlocaties

  Wil je trouwen in Oost-Vlaanderen en zoek je nog een unieke feestlocatie om je liefde te vieren? Wij zetten enkele toplocaties op een rijtje!

  >> lees meer
  online trends

  Online trends voor weddings en events in 2021

  Welke online trends vinden we terug in de wedding en eventsector? En zullen deze trends zich voortzetten in de toekomst? Lees het hier!

  >> lees meer
  Huwelijksaanzoek

  Tips voor een origineel huwelijksaanzoek

  Ben je klaar om dé vraag te stellen? Maar ben je nog op zoek naar het perfecte huwelijksaanzoek dat jouw geliefde helemaal omver blaast? Lees dan deze 6 tips om de clichés te doorbreken en een origineel huwelijksaanzoek te plannen dat jouw partner nooit zal vergeten!

  >> lees meer
  wedding trends van 2021

  Dé 7 wedding trends van 2021

  Proficiat! Jullie gaan dit jaar trouwen. Dat trouwen in 2021 nog steeds anders dan anders zal zijn, daar moeten we niet veel tekst en uitleg bij geven. Dat het even fantastisch, mooi, romantisch, gezellig en uniek wordt, dat bewijzen deze 7 wedding trends van 2021.

  >> lees meer
  something new

  “Something old, something new, something borrowed and something blue” – tips om deze in jouw huwelijk te verwerken

  Het rijmpje “Something old, something new, something borrowed, something blue and a sixpence in her shoe” zal je waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll to Top