fbpx ...
online trends

Online trends voor weddings en events in 2021

Welke online trends vinden we terug in de wedding en eventsector? En zullen deze trends zich voortzetten in de toekomst? Lees het hier!
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top
  We missen het allemaal enorm hard om samen te komen met al onze vrienden. Door het verbod op samenkomsten zijn veel evenementen en feesten het afgelopen jaar (deels) naar online geswitcht. Waar het online aspect en livestreaming voorheen dingen waren met weinig prioriteit, zijn het nu de meest noodzakelijke. Welke online trends kunnen we terugvinden in de wedding- en evenementsector? En hebben deze trends de toekomst van deze sector voorgoed veranderd? Onze visie hierop kan je lezen in deze blog.

  Pre-corona tijden

  Weet je nog, die tijd dat je zorgeloos met duizenden mensen op elkaar geplakt kon dansen tot in de late uurtjes? Dat je de liefde kon vieren samen met alle mensen die je graag hebt? Of dat je een business trip naar het buitenland boekte om een congres bij te wonen? We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar dit was pre-corona de gewone gang van zaken. Wat toen allemaal zo vanzelfsprekend leek, is plots verdwenen. En dat komt hard aan… De evenementensector is één van de zwaarst getroffen sectoren tijdens de corona pandemie. Sinds het virus uitbrak staat de wereld van de evenementensector zo goed als stil. Fysieke evenementen worden wereldwijd geannuleerd of verplaatst en de sector werd verplicht zichzelf heruit te vinden. Ondertussen zijn er al heel wat nieuwe technologieën en tools beschikbaar die ervoor zorgen dat we een nieuwe en innovatieve aanpak kunnen implementeren in de evenementenwereld. Terwijl de fysieke evenementen tijdelijk on hold staan, zien we een enorme groei in de wereld van online evenementen. Nooit eerder vonden er zo veel online evenementen plaats als in het afgelopen jaar.

  Online trends in opmars

  De verschuiving van fysieke naar online evenementen brengt heel wat online trends met zich mee. Bedrijven zochten kost wat kost naar digitale manieren om te blijven connecteren met hun doelgroep. Hieronder bespreken we welke online trends we zien in de wedding- en evenementensector.

  Online trends in wedding sector

  De liefde vieren met al jullie dierbaren, dat is waar het op jouw grote dag toch om draait? Jammer genoeg is dit niet altijd mogelijk. Hoewel steeds meer evenementen switchen naar een online wereld, blijft de live beleving (de look & feel) van huwelijksfeesten een onvervangbare factor, iets wat je online niet zomaar kan meegeven of creëren. Maar ook in de wedding sector zagen we enkele online trends die we waarschijnlijk ook mee zullen nemen naar de toekomst en zullen aanschouwen als een aanvulling op de fysieke beleving.
  online trends
  Photo credits: Mon et Mine

  Videocalling

  Het plannen van een huwelijk brengt heel wat voorbereidingen en afspraken met zich mee: afspraken met jullie wedding planner en de verschillende huwelijksleveranciers, locatiebezoeken, en veel meer. Door het coronavirus werden deze contacten de afgelopen periode zoveel mogelijk beperkt tot online video calls of rondleidingen. Een voordeel van die online videocalls of -rondleidingen is dat je ze vanuit je luie zetel, gezellig thuis, kon doen en niet persé nog lange afstanden moest afleggen.

  Online cursus

  E-learning is een trend dat de afgelopen jaren razend populair is geworden. Hierbij kan je online bijleren over een onderwerp dat jou interesseert. Het is een gemakkelijke en flexibele manier om nieuwe vaardigheden bij te leren en relevante kennis op te doen. Ook de huwelijkssector bleef niet stilstaan en ging hiermee aan de slag. Zo lanceerden we onlangs bij Elegant Events onze eerste online cursus ‘Your Digital Wedding Guide‘. Met deze online cursus ben jij straks in staat om je eigen huwelijk te plannen als een échte wedding pro. Benieuwd? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website of onze Instagram pagina!

  Livestream je ceremonie

  Je wil natuurlijk het liefst van al dat al jouw dierbaren aanwezig zijn op jouw huwelijksdag. Maar dat is jammer genoeg niet altijd mogelijk. Misschien heb je héél binnenkort al jouw huwelijk gepland dat omwille van corona in intieme kring moet gevierd worden? Misschien kunnen je grootouders niet aanwezig zijn, omdat ze niet meer goed te been zijn of omwille van gezondheidsredenen? Of misschien wil je graag trouwen in het buitenland en kunnen sommige vrienden of familieleden er om de één of andere reden niet bij zijn? Jouw huwelijksceremonie is één van de emotioneelste delen van jouw huwelijksdag waar de meeste koppels veel belang aan hechten. Het is dan ook heel fijn als je dit moment met al jouw dierbaren zou kunnen delen, ook zij die niet ‘live’ aanwezig kunnen zijn. En dat kan natuurlijk door te streamen! Bovendien heb je dan een prachtige herinnering om later vol op terug te blikken!

  Online trends in event sector

  Ook bedrijven hebben ondanks het virus toch manieren moeten zoeken om te connecteren met hun werknemers, klanten of prospects. Thuiswerken is vandaag de dag de nieuwe norm en buitenlandse reizen voor conferenties of congressen werden de afgelopen tijd afgezegd zoals de meesten van jullie weten. Een oplossing kwam er door heel wat online tools die we vandaag de (werk)dag niet meer kunnen wegdenken.

  Online conferenties

  Conferenties waarvoor je normaal naar het buitenland zou reizen, kan je nu van thuis uit of op jouw werk bijwonen achter je computerscherm. Door het online gebeuren zijn conferenties nu wereldwijd toegankelijker. Men behaalt bovendien een veel groter bereik dan men ooit met een fysiek evenement zou kunnen behalen. De kans is groot dat conferenties in de toekomst hybride georganiseerd zullen worden. Dat wil zeggen dat het fysieke evenement ook live gestreamd zal worden en zo ook de mogelijkheid zal bieden om zij die niet fysiek aanwezig kunnen zijn er toch bij te betrekken. Deze trend zal er voor zorgen dat heel wat buitenlandse reizen geschrapt worden en men zo ook zijn steentje zal bijdragen voor een duurzamere wereld.

  Webinar

  Een webinar is de perfecte coronaproof manier om jouw doelgroep relevante content te bieden. Mensen zijn veel sneller geneigd een online webinar te volgen dan zich fysiek te verplaatsen naar een locatie. Om de interactie met je doelgroep te verhogen, kan men gebruik maken van verschillende functies. Denk maar aan een chatbox om vragen te stellen die je live kan beantwoorden, of een pollfunctie om de mening van je doelgroep te peilen.

  Online meetings

  Aangezien thuiswerken de nieuwe norm is, gebeurt de communicatie binnen het bedrijf meestal uitsluitend via online meetings. Platformen zoals Zoom of MS Teams kenden een enorme groei in het aantal gebruikers de afgelopen twee jaar. Dankzij online meetings hoef je geen uren in de file te staan om op je werk te geraken (thank god!). Je bespaart naast de vervoerskosten voor je benzine of treinrit ook heel wat kostbare vrije tijd. En laten we eerlijk zijn, dat is toch wel mooi meegenomen. online trends

  Een blik op de toekomst

  Na het afgelopen jaar, waar onzekerheid en talloze veranderingen de bovenhand namen, is het belangrijker dan ooit om een blik op de toekomst te werpen. Of deze online trends zich verder zullen zetten in de toekomst? Wij denken van wel! Het zal ongetwijfeld nog even duren voordat fysieke evenementen en feesten weer op volle capaciteit kunnen draaien. Online trends bieden daarenboven heel wat voordelen en kunnen post-corona aanschouwd worden als een ‘aanvulllend iets’ voor fysieke evenementen of feesten. Zo kan het je kostbare vrije tijd besparen, kan je een veel groter bereik behalen, is het een duurzaam alternatief voor verre reizen en bespaar je ook heel wat vervoerskosten. Om deze reden verwachten wij dat hybride evenementen in de toekomst de kroon gaan spannen (ja, ook voor jouw huwelijksceremonie 😉 ). De kracht en beleving van live, gecombineerd met het oneindige bereik en het plaats-onafhankelijke aspect van online is een uitstekende combinatie als je het ons vraagt!

  Share this post

  dieetwensen

  Hoe ga ik om met de dieetwensen van mijn gasten?

  De dag van vandaag kijken we er niet meer van op als iemand bepaalde dieetwensen of -restricties heeft. Wanneer je dus een feest organiseert bestaat de kans dat je voor enkele gasten rekening zal moeten houden met bepaalde voedingswensen. In deze blog vertellen we jou hoe je dit het best aanpakt en communiceert naar jouw cateraar.

  >> lees meer

  Originele vrijgezellenfeest activiteiten

  Staat het huwelijk van jouw vriend of vriendin bijna voor de deur? Dan is het hoog tijd om voor hen een vrijgezellenfeest te plannen! We kennen allemaal de stadsspelletjes of het uitgaan met de vrienden of vriendinnen om de laatste dagen of weken als niet-getrouwde te vieren. Maar wil je de bruid of bruidegom verrassen met een originele activiteit? Lees dan zeker verder, want in deze blog geven wij jou enkele leuke alternatieve activiteiten.

  >> lees meer
  WIT FOTOGRAFIE

  Hoe organiseer je een personeelsfeest?

  Hoe organiseer je een personeelsfeest? In deze blog geven wij jou mee met welke belangrijke aspecten je rekening moet houden.

  >> lees meer

  Welke info bezorg je de eventplanner?

  Heb je gekozen voor een eventplanner om jouw bedrijfsevenement te organiseren? Goede keuze! Maar welke info bezorg je aan de eventplanner?

  >> lees meer

  Wat te doen met de bloemen na jouw huwelijksdag?

  Bloemen op een huwelijk? Voor velen een absolute must. Van het bruidsboeket en bloemen voor de bruidssuite tot de prachtige florale aankleding van je ceremonie- en feestlocatie. Bloemen zorgen voor een ware streling van het oog en maken het geheel toch altijd iets feestelijker en gezelliger. Maar wat doe je nu met al die bloemen na je grote dag? Wij geven jou graag enkele tips en ideeën!

  >> lees meer
  get married in belgium

  Five reasons to get married in Belgium

  Looking for a unique place to celebrate your wedding? Consider to get married in Belgium! It may be a small country, but Belgium is full of hidden gems.

  >> lees meer

  Vragen? Blijf er niet mee zitten.

  Scroll naar boven